CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 20 NOIEMBRIE - 27 NOIEMBRIE Cotaţia Bitcoin - peste nivelul psihologic de 10.000 de dolari

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 29 noiembrie 2017

Cotaţia Bitcoin - peste nivelul psihologic de 10.000 de dolari

Andrei Andone, "StartHash": "Euforia speculativă şi manipulările politico-economice realizate prin Bitcoin Cash şi Bitcoin Gold au dus la o umflare artificială a preţului"

Ultima săptămână (intervalul 20 noiembrie - 27 noiembrie), în care cotaţia Bitcoin a urcat cu 16,66% în raport cu moneda euro, a fost foarte benefică pentru criptovalută, aceasta marcând, în perioada menţionată, mai multe maxime istorice.

Totodată, ieri, preţul mondei virtuale în raport cu dolarul a depăşit, pentru prima dată de la crearea sa în 2009, pragul psihologic de 10.000 de dolari pe unitate.

Andrei Andone, de la ferma de minare a criptomonedelor Starthash, ne-a declarat: "Euforia speculativă şi manipulările politico-economice realizate prin Bitcoin Cash şi Bitcoin Gold au dus la o umflare artificială a preţului peste valoarea serviciilor oferite, ceea ce necesită o corecţie puternică. Istoric, preţul se poate corectă cu până la 40% pe zi şi chiar 75%-80% în câteva luni".

Potrivit acestuia, superioritatea monedei Bitcoin este ameniţată, cota sa de piaţă scăzând de la 80%-90% în mod normal, la aproximativ 50% în comparaţie cu totalul pieţei de criptovalute.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 15:30, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 9.905 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 166,7 de miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Trecând la activele tradiţionale, indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 1,09%, în intervalul 20 noiembrie - 27 noiembrie, bifând cea mai bună evoluţie dintre toate coşurile de acţiuni analizate.

Din cadrul acestuia, cel mai bun comportament a fost marcat de acţiunile SIF Moldova (SIF2), al căror preţ s-a apreciat cu 3,77%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Pe data de 27 noiembrie, preţul titlurilor SIF2 a urcat cu 0,74%, fiind transferate 41.843 de titluri, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare de aproximativ 1,2 milioane de unităţi.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a coborât cu 0,58%, în perioada menţionată, în raport cu moneda euro.

Din componenţa sa, cea mai bună evoluţie, în intervalul luat în considerare, a fost marcată de acţiunile SIF2, a căror pondere în indicele extins este de 3,75%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii de la BVB, s-a depreciat, în perioada 20 noiembrie - 27 noiembrie, cu 0,89%, în raport cu moneda euro.

În continuare, cel mai bun comportament din cadrul principalului coş de acţiuni al pieţei este dat de acţiunile Transelectrica (TEL), care au urcat cu 2,24%, în intervalul de timp menţionat.

Luni, 27 noiembrie, cotaţia TEL a stagnat, pe fondul unui rulaj de 5.574 de acţiuni, sub media celor 20 de zile, de aproape 26.200 de unităţi.

Clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este condus, în intervalul analizat, de acţiunile SIF2, locul al doilea fiind ocupat de titlurile SIF Muntenia (SIF4), a căror cotaţie a săltat cu 3,5%.

Podiumul randamentelor de la BVB este completat de acţiunile IAR (IARV), care au marcat un avans de 3,16%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 17 noiembrie - 24 noiembrie, este condus de titlurile OTP Expert, cu o apreciere de 1,13%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat OTP Premium Return, ce a înregistrat o creştere de 1,01%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Global Mix, care au urcat cu 0,96%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,07%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,08%, în intervalul de timp precizat.

Depozitele bancare în euro au avut un randament de 0,02%, în intervalul 20 noiembrie - 27 noiembrie, în timp ce depozitele în lei au avut un randament de 0,12%, în perioada menţionată.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb