CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 25 NOIEMBRIE - 2 DECEMBRIE Impact Developer & Contractor - printre performerii de la BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 decembrie 2019

Impact Developer & Contractor - printre performerii de la BVB

Circa 90% din rulaj a fost susţinut de programul de răscumpărare de acţiuni, derulat de companie

Recent, S&P Global a atribuit Impact rating-ul "B-", cu perspectivă stabilă

Sprijinite de achiziţiile de acţiuni proprii realizate de companie, acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP) au cunos-cut un avans de 3,95%, în raport cu moneda euro, în intervalul 25 noiembrie - 2 decembrie, ceea ce plasează titlurile dezvoltatorului imobiliar pe treapta a treia în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pentru perioada menţionată.

Ultima raportare a emitentului privind răscumpărările efectuate cuprinde intervalul 25 - 29 noiembrie, perioadă în care Impact a achiziţionat 209.513 titluri, aproa-pe 91% din totalul acţiunilor IMP care s-au tranzacţionat în această perioadă de timp.

Notificarea nu include şedinţa din 2 decembrie, când au fost schimbate 35.168 de acţiuni IMP, dar probabil că şi în prima zi a lunii curente Impact a operat răscumpărări, în condiţiile în care, în data de 25 noiembrie, când dezvoltatorul imobiliar nu a făcut nicio achiziţie, au fost tranzacţionate doar 50 de acţiuni ale emitentului.

Operaţiunile fac parte din programul de răscumpărare derulat pentru maximum zece milioane de acţiuni IMP, reprezentând 3,598% din societate, titlurile fiind achiziţionate din piaţă, la preţuri situate între 0,6 lei/titlu şi 1,5 lei/titlu.

În data de 27 noiembrie, agenţia de evaluare S&P Global a atribuit companiei rating-ul "B-" cu perspectivă stabilă.

"Perspectiva stabilă reflectă opinia noas-tră conform căreia economia în creştere a României şi veniturile disponibile, probabil vor susţine cererea pentru proiectele imobiliare ale Impact, pentru cel puţin următoarele douăsprezece luni", se arată în raportul agenţiei de rating.

Este vorba îndeosebi despre proiectele Greenfield şi Luxuria, despre care S&P Global spune că vor da peste 90% din veniturile totale preconizate pentru 2019 şi 2020.

Totuşi, agenţia de rating atrage atenţia că această concentrare oferă companiei o atenuare limitată împotriva provocărilor operaţionale, în ciuda unor eforturi recente de diversificare ale Impact.

Pentru primele trei trimestre ale anului curent, dezvoltatorul imobiliar a obţinut venituri din vânzarea proprietăţilor imobiliare de 100,55 milioane de lei, cu 63% pes-te cele din aceeaşi perioadă a anului 2018, iar profitul net s-a ridicat la 18,49 milioane de lei, cu mult mai mare decât cele 0,56 milioane de lei, realizate în perioada ianuarie - septembrie a anului trecut.

"Rezultatele înregistrate în primele nouă luni din 2019 au fost susţinute de creşterea volumelor pentru vânzările de apartamente aferente

proiectului Greenfield Baneasa Residence, ceea ce a condus la îmbunătăţirea indicatorilor financiari faţă de primele nouă luni din 2018", informează Impact.

De la începutul anului şi până la finele lunii septembrie, Impact vânduse 210 locuinţe (apartamente şi case, plus parcările şi terenurile curte aferente), faţă de 137 de locuinţe după primele nouă luni ale anului 2018, şi 20 de locuri de parcare, în comparaţie cu doar şase, în primele trei trimestre ale anului trecut.

La preţul de închidere a acţiunii IMP de luni, 2 decembrie, de 1,405 lei, valoarea de piaţă a companiei la BVB era de 385,59 milioane de lei.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 56,75% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,48% din capitalul Impact Developer & Contractor.

Pe prima poziţie în topul rentabilităţilor de la BVB, în intervalul 25 noiembrie - 2 decembrie, se află acţiunile SIF Moldova (SIF2), cu o creştere de 4,18%, poziţia a doua fiind ocupată de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), a căror cotaţie s-a apreciat cu 3,96%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 1,22%, în intervalul 25 noiembrie - 2 decembrie.

Acţiunile BRD, a căror pondere în principalul coş de acţiuni al pieţei noastre este de 10,54%, reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din BET, în intervalul avut în vedere.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 1,26%, în perioada 25 noiembrie - 2 decembrie, în timp ce indicele BET-XT, ce cuprinde cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a cunoscut un avans de 1,21%.

Din cadrul celor două coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie a fost marcată de titlurile SIF2), a căror pondere în indicele sectorului financiar este de 19,41%, în timp ce importanţa acţiunilor societăţii de inves-tiţii din Bacău în indicele extins este de 3,8%.

Topul fondurilor de investiţii, în perioada 22 - 29 noiembrie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, care au crescut cu 1,97%, în intervalul menţionat.

Pe locul al doilea în acest clasament se află ETF - BET Tradeville, cu o apreciere de 1,56%, în timp ce titlurile Certinvest BET Index, care au urcat cu 1,5%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,2%, în intervalul 25 noiembrie - 2 decembrie , în timp ce cursul monedei naţionale, în raport cu euro, a scăzut cu 0,12%.

Depozitele bancare în lei ar fi adus o pierdere de 0,09%, în timp ce depozitele în euro ar fi livrat un câştig de 0,01%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a urcat cu 1,88%, în intervalul menţionat.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, la ora 9:00, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de 7.300 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 132,26 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb