CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 AUGUST-4 SEPTEMBRIE "Armătura" - liderul creşterilor de la "Bursa de Valori Bucureşti"

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 6 septembrie 2017

"Armătura" - liderul creşterilor de la "Bursa de Valori Bucureşti"

Beneficiind de o apreciere de 33,36% raportată la moneda euro, în intervalul 28 august-4 septembrie, acţiunile producătorului de armături pentru instalaţii Armătura (ARM) reprezintă titlurile cu cea mai bună rentabilitate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

Pe data de 1 septembrie, printr-un raport remis bursei, SAI Swiss Capital Asset Management a anunţat deţinerea împreună cu FDI Active Dinamic şi Swiss Capital SA a unui procent de 15,59% din societate.

În perioada 28 august-1 septembrie, SAI Swiss Capital Management şi Swiss Capital SA au raportat cumpărări de pachete de titluri ARM, în valoare totală de 88.031 lei.

Totodată, în intervalul 13-20 iulie, SAI Swiss Capital Management a achiziţionat acţiuni ARM totalizând 92.702 lei, iar din aprilie până în iunie, fondul Active Dinamic, administrat tot de SAI Swiss Capital, a cumpărat titluri ale producătorului de armături, în valoare totală de 30.706 lei.

După primele şase luni ale acestui an, societatea a înregistrat o pierdere 1,43 milioane de lei, cu aproape 50% mai mare faţă de cea suferită în primul semestru din 2016, de 0,96 milioane lei.

Valoarea activelor totale a fost de 25 de milioane de lei la 30 iunie 2017, în scădere faţă de nivelul de 25,82 milioane lei, la 1 ianuarie 2017, în timp ce datoriile totale însumau, la sfârşitul lunii iunie, 32,42 milioane lei, mai mari decât cele de la începutul anului curent, de 31,81 milioane lei.

La data de 30 iunie 2017, Hric Beteiligungs Gmbh deţinea 26% din societate, în timp ce Tridelta Heal Beteiligungsgesellschaft, un pachet de 16,76%.

Trebuie subliniat că titlurile ARM au o lichiditate redusă, element ce favorizează oscilaţiile mari de preţ.

Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Aerostar (ARS), care au urcat cu 19,18%, iar poziţia a treia a fost ocupată de titlurile UAMT (UAM), a căror apreciere a fost de 3,42%, în intervalul de timp analizat.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,08%, raportat la moneda euro, reprezentând, din nou, singurul coş de acţiuni dintre cei analizaţi care s-a apreciat, în intervalul de timp luat în considerare.

Din componenţa indicelui financiar, cea mai bună performanţă a fost obţinută, în perioada menţionată, de titlurile SIF Muntenia (SIF4), care au urcat cu 1,85%, în raport cu moneda euro.

Pe data de 4 septembrie, acţiunile SIF4 au crescut cu 0,22%, în contextul unui volum de tranzacţionare de 387.357 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 188.400 de unităţi.

Ponderea acţiunilor SIF4 în indicele BET-FI este de 10,86%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB s-a depreciat, în perioada 28 august - 4 septembrie, cu 3,98%, în raport cu moneda euro.

Cea mai bună evoluţie din componenţa principalului indice al BVB a fost înregistrată, în intervalul menţionat, de acţiunile MedLife (M), preţul acestora crescând cu 3,03%, în raport cu moneda euro.

Luni, 4 septembrie, titlurile M s-au depreciat cu 0,27%, pe fondul unui volum de 2.414 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de peste 8.700 de unităţi.

De menţionat că ponderea acţiunilor prestatorului de servicii medicale în indicele BET este de doar 1,07%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 3,43%, în perioada 28 august-4 septembrie, raportat la moneda europeană. Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile M.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 25 august-1 septembrie, este condus de titlurile FDI Audas Piscador, cu o apreciere de 2,74%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat BT Index Austria ATX, ce a înregistrat o apreciere de 0,71%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET-FI Index, care au urcat cu 0,62%.

Depozitele bancare în lei au avut o rentabilitate de 0,06%, în intervalul de timp 28 august-4 septembrie, în timp ce depozitele în euro au înregistrat un randament de 0,02%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului a crescut cu 3,02%, iar cursul monedei naţionale în raport cu moneda europeană s-a apreciat cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la euro, a scăzut cu 2,02%, în perioada 28 august-4 septembrie.

Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 9:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 3.465 euro (aproximativ 15.925 lei, la cursul de schimb de marţi, de 4,5959 lei, pentru un euro).

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproape 56,15 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb