CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 NOIEMBRIE - 5 DECEMBRIE Banca Transilvania, locul al doilea în topul rentabilităţilor BVB

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 decembrie 2018

Banca Transilvania, locul al doilea în topul rentabilităţilor BVB

Acţiunile Banca Transilvania (TLV), cel mai lichid emitent de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), au marcat un avans de 4,81%, în raport cu moneda unică europeană, în intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie, clasându-se astfel pe poziţia secundă în topul randamentelor de la bursa locală, în perioada menţionată, în contextul aprecierilor generalizate ale principalilor indici bursieri.

În cele şase şedinţe de tranzacţionare cuprinse în intervalul avut în vedere, cotaţia TLV s-a tranzacţionat între o creştere de 2,52%, avută în data de 3 decembrie, pe fondul unui rulaj de 7,38 milioane de acţiuni, peste media ultimelor 20 de zile bursiere, de 3,92 milioane de unităţi, şi o depreciere de 0,21%, suferită în şedinţa din 28 noiembrie, în contextul unui rulaj de doar 1,29 milioane de unităţi.

De menţionat că emitentul a realizat achiziţii de acţiuni proprii în perioada 26 - 29 noiembrie, în ultima zi din acest interval instituţia de credit operând răscumpărarea unui număr de 0,455 de milioane de titluri la un preţ de 2,3393 lei/acţiune, dintr-un total de 1,313 milioane unităţi răscumpărate.

Practic, aprecierea înregistrată de titlurile TLV în intervalul menţionat a avut loc pe fondul unui rulaj mare, ceea ce relevă interesul ridicat al participanţilor pieţei pentru acţiunile emitentului.

Din punct de vedere tehnic, după această evoluţie, acţiunile emitentului s-au înscris pe un trend ascendent pe termen scurt şi mediu, cotaţia TLV tranzacţionându-se peste mediile mobile de 20 şi 50 de zile care definesc aceste orizonturi de timp, iar în ceea ce priveşte trendul pe termen lung, TLV se tranzacţionează din luna iulie peste media mobilă de 200 de zile.

De la începutul anului şi până în prezent, cotaţia TLV s-a apreciat cu 12,39%, în raport cu moneda europeană.

La nivel de grup, Banca Transilvania a raportat un profit net de 1,241 miliarde de lei pentru primele nouă luni ale aces-tui an, în creştere cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net care revine băncii se ridică, pentru perioada încheiată la 30 septembrie, la 979 milioane de lei, cu 25% peste cel din primele nouă luni ale anului 2017.

Valoarea de piaţă a societăţii la BVB este de 11,79 miliarde de lei.

Pe primul loc în clasamentul celor mai rentabili emitenţi de la bursa locală s-au situat acţiunile Turism, Hoteluri, Res-taurante Marea Neagră (EFO), cu o creştere de 5,89%, în raport cu moneda euro, în timp ce titlurile Nuclearelectrica (SNN), care s-au apreciat cu 4,26%, completează topul rentabilităţilor de la BVB, în intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o creştere de 2,08%, în raport cu moneda euro, în intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie, în timp ce indicele extins BET-XT, care include cele mai tranzacţionate 25 de titluri, a cres-cut cu 1,73%, în aceeaşi perioadă.

Din cadrul acestor indici, cea mai bună evoluţie a fost bifată de titlurile TLV.

În ceea ce priveşte BET-FI, indicele societăţilor de investiţii financiare, plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 0,8%, titlurile SIF Transilvania (SIF3) reprezentând acţiunile cu cea mai importantă apreciere din cadrul acestui coş de acţiuni, cu un avans de 3,54% în raport cu moneda europeană.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 27 noiembrie - 4 decembrie, este condus de titlurile ETF - BET Tradeville, care au urcat cu 2,5%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află Certinvest BET Index, cu o creştere de 2,34%, în timp ce titlurile Cert-invest XT Index, care s-au apreciat cu 2,12%, s-au situat pe ultima treaptă a podiumului fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a cunoscut o apreciere de 1,44%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a consemnat o creştere minoră de 0,08%, în intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,12%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a cunoscut o scădere de 12,01%, în intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, la ora 12:20, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de circa 3.789 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 66,8 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb