CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 31 IULIE - 7 AUGUST  Compa Sibiu, în top 100 exportatori

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 11 august 2015

Compa Sibiu, în top 100 exportatori

Acţiunile "Compa" Sibiu s-au apreciat, în perioada 31 iulie - 7 august, cu 8,13%, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la moneda euro.

Compa Sibiu se află între primele companii cu capital românesc, prezente în top 100 al exportatorilor din România, reuşind să construiască parteneriate puternice, de lungă durată cu firme importante din domeniul automotive şi nu numai: Bosch, Delphi, Honeywell, Fuji-Kiko, Daikin, INA Schaeffler, ThyssenKrupp Bilstein, Takata, Haulotte Group, BOS.

Compa Sibiu livrează produse în 23 de ţări, de pe 3 continente, din care amintim: Franţa, Germania, Statele Unite, Cehia, Belgia, Olanda, Italia, China, India.

Compa realizează componente şi subansamble pentru sisteme de injecţie; componente pentru ştergătoare de parbriz; componente pentru turbosuflante; componente şi subansamble pentru casete şi coloane de direcţie; arcuri; piese ştanţate; transmisii cardanice; ansamble mecano-sudate; componente pentru instalaţii de aer condiţionat; echipamente industriale, matriţe şi scule.

Produsele Compa sunt asamblate pe automobile precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën, Toyota, VW, GM, Porsche şi Kia.

Asociaţia Salariaţilor este principalul acţionar, cu 54,5% din acţiuni.

Compa a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 421 milioane de lei şi un profit net de 23,8 milioane de lei, faţă de o cifră de afaceri de 457 milioane de lei şi un profit de 21,37 milioane de lei, în 2013.

Locul al doilea în top trei acţiuni la BVB a fost deţinut de acţiunile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO) - 6,59%, iar pe locul trei s-au situat acţiunile SIF Moldova (+5,57%).

Conducerea SIF Moldova a anunţat săptămâna trecută că filiala sa Real Estate Asset SA a achiziţionat 6.555.211 acţiuni Prodplast Imobiliare (PPLI), în valoare de 39,9 milioane lei, şi 643.859 acţiuni Nord, în valoare de 4,8 milioane lei. Astfel, SIF Moldova a luat locul SIF Oltenia în proiectul mall-ului Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru în zona Obor din Capitală.

În perioada 31 iulie-7 august, indicele BET, al celor mai lichide zece societăţi, s-a depreciat cu 0,15%, indicele BET-FI s-a apreciat cu 1,39%, iar indicele extins BET XT a crescut uşor, cu 0,24%.

Cea mai bună acţiune din BET - în perioada 31 iulie - 7 august - a fost Banca Transilvania, cu o creştere de 3,33%, din BET - FI - SIF Moldova, cu o apreciere de 5,57%, iar din BET-XT - tot acţiunea SIF Moldova.

Pe segmentul fondurilor, titlurile FDI Audas Piscator au crescut cu 2,6%, Certinvest BET-FI Index s-au mărit cu 1,83%, iar FDI Napoca s-au apreciat cu 1,21%.

FDI Audas Piscator se adresează persoanelor fizice şi juridice care urmăresc obţinerea unor randamente superioare dobânzilor bancare şi care sunt dispuse să îşi asume un risc ridicat al investiţiei, specific pieţei bursiere. Fondul va investi în mod activ pe un spectru larg de intrumente financiare, urmând a folosi inclusiv instrumente financiare derivate, potrivit informaţiilor de pe site transmise de Fond. Se recomandă investitorilor plasarea resurselor financiare minim 12 luni.

Depozitele bancare în euro ar fi avut cel mai bun randament, în perioada 31 iulie - 7 august, la Millennium Bank (0,03%). În cazul depozitelor în lei, niciuna din băncile pe care le monitorizăm nu ar fi oferit randament, deponentul pierzând cel mai puţin din piaţă, tot la Millennium Bank, circa 0,08%. Dobânzile la depozitele în lei sunt corelate cu evoluţia cursului de schimb.

Aurul s-a apreciat cu 1,37%, în intervalul analizat, în timp ce leul s-a depreciat uşor faţă de moneda unică (0,13%). (A.S.)

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb