CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 - 12 NOIEMBRIE TMK - Artrom, pe poziţia a treia în topul randamentelor BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 14 noiembrie 2018

TMK - Artrom, pe poziţia a treia în topul randamentelor BVB

Acţiunile TMK - Artrom ce au urcat în intervalul 5 - 12 noiembrie cu 7,84%, în raport cu moneda euro, se situează pe poziţia a treia în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în contextul în care piaţa noastră a avut în general o evoluţie pozitivă din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi indicii avuţi în vedere marcând creşteri de peste 1%, în perioada avută în vedere.

Vineri, 9 noiembrie, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, producătorul de ţevi şi-a publicat rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului, TMK - Artrom obţinând în această perioadă un profit net consolidat de 48,04 milioane de lei, în creştere cu 96,3% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul unei cifre de afaceri de 1,046 miliarde de lei, cu 36,4% mai mare decât cea obţinută în aceeaşi perioadă de raportare.

Potrivit comunicatului companiei, cea mai importantă pondere în cifra de afaceri este dată de vânzările de bunuri, care s-au ridicat la 1,044 miliarde de lei, în perioada ianuarie - septembrie 2018, în creştere cu 36,9% faţă de cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce costul vânzărilor a urcat cu 33,52%, până la 852 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Profitul din exploatare la nivel consolidat a crescut până la 69,16 milioane de lei, la data de 30 septembrie 2018, aproape dublu faţă de cel obţinut la 30 septembrie 2017, de 33,53 milioane de lei.

Valoarea activelor totale se ridica, după primele trei trimestre al anului, la 1,255 miliarde de lei, în creştere cu 7,2% faţă de cea înregistrată la începutul anului, în timp ce datoriile totale au urcat, pentru acelaşi interval de raportare, cu 5,6%, până la 683,07 milioane de lei, cea mai mare parte, de 467,75 milioane de lei, fiind dată de cele pe termen scurt.

La nivel individual, TMK ­ Artrom a obţinut, după primele nouă luni ale anului 2018, un profit net de 44,79 milioane de lei, dublu faţă de cel înregistrat la finalul primelor nouă luni ale anului trecut, de 21,99 milioane de lei.

Piaţa a reacţionat, cotaţia ART urcând luni, 12 noiembrie, cu 14,21%, până la 4,34 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 950 de unităţi, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 520 de acţiuni.

De menţionat că acţiunile companiei au o lichiditate redusă la bursă, ceea ce favorizează oscilaţiile mari de preţ, titlurile ART fiind tranzacţionate în doar patru şedinţe bursiere din intervalul 5 - 12 noiembrie.

Valoarea producătorului de ţevi la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 504,18 milioane de lei.

Pe prima poziţie în topul raodamentelor bursei noastre se situează titlurile Alro (ALR), cu un salt de 14,35%, în raport cu moneda euro, în intervalul 5 - 12 noiembrie, poziţia a doua a acestui clasament fiind ocupată de acţiunile IAR Braşov (IARV), a căror apreciere a fost de 9,41%.

Indicele BET, al celor mai lichide cinsprezece acţiuni ale BVB, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 1,08%.

Din structura sa, cea mai bună evoluţie în intervalul avut în vedere a fost marcat de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care s-au apreciat cu 5,56%, în raport cu moneda euro.

În prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, preţul acţiunilor SNN s-a apreciat cu 0,24%, pe fondul unui rulaj de 139.987 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 78.400 de unităţi.

Ponderea titlurilor producătorului de energie nucleară în principalul coş de acţiuni al pieţei noastre este de 1,41%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei, a crescut cu 1,45%, în perioada avută în vedere, cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins fiind avută de titlurile ALR.

În data de 12 noiembrie, cotaţia ALR a stagnat, în contextul unui volum de 85.948 de unităţi, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 27.240 de titluri.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,92%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost marcată de acţiunile SIF Moldova (SIF2), a căror cotaţie a urcat cu 5,66%, în perioada 5 - 12 noiembrie.

Luni, 12 noiembrie, cotaţia SIF2 a scăzut cu 1,39%, pe fondul unui rulaj de 90.401 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare de circa 140.500 de unităţi.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 2 - 9 noiembrie, este condus de titlurile FDI Piscator Equity Plus, care au urcat cu 2,68%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află Certinvest BET-FI Index, cu o creştere de 2,15%, în timp ce titlurile BRD Index, care au urcat cu 2,08%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 1,04%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a crescut, în intervalul 5 - 12 noiembrie, cu 0,06%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,09%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 0,7%, în intervalul 5 - 12 noiembrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 17:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.310 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 110,3 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb