CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8-15 IUNIE Titlurile Impact şi Carpatica, cele mai mari creşteri de la bursă

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 17 iunie 2015

Titlurile Impact şi Carpatica, cele mai mari creşteri de la bursă

Acţiunile Impact Developer&Contractor (IMP) s-au apreciat cu 8,71%, în perioada 8-15 iunie, reprezentând cel mai bun randament raportat la euro de la Bursa de Valori Bucureşti. Titlurile IMP au fost urmate, în top, de acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, cu o apreciere de 4,1%.

Un grup de acţionari minoritari ai Băncii Comerciale Carpatica (BCC), ce deţine 5,18% din capitalul social, a propus adoptarea unor măsuri de austeritate, în condiţiile în care banca a raportat anul trecut pierderi de 169,5 milioane lei, faţă de profit, cu un an înainte. O decizie în acest sens urmează să fie luată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, programată pe 18 iunie. Tot atunci, acţionarii vor dezbate oferta de absorbţie propusă de Nextebank. Recent, Nextebank a trimis acţionarilor BCC o nouă ofertă de fuziune, după ce aceştia au respins, deja, de două ori această propunere. În oferta transmisă pe 15 mai, Nextebank îşi exprimă intenţia să preia un pachet de 20% din acţiunile BCC, deţinute de acţionarul majoritar al acesteia Ilie Carabulea, astfel încât în urma operaţiunii, proprietarul său - fondul EEAF Financial Services - să aibă un pachet de cel puţin 54,5% în noua bancă. Nextebank mai transmite că, independent de această potenţială tranzacţie, propune să fie absorbită de Banca Carpatica, păstrând numele şi sediul BCC. Un răspuns la această ofertă este aşteptat până nu mai târziu de 25 iunie 2015.

În primul trimestru, însă, BCC a anunţat că a revenit pe profit, raportând un rezultat net de 700.000 de lei, comparativ cu pierderea de 900.000 de lei înregistrată în aceeaşi perioadă din 2014.

Cele mai mari creşteri la BVB au fost înregistrate de acţiuni mai puţin lichide, indicii principali înregistrând scăderi, în perioada analizată.

Indicele celor mai lichide zece acţiuni, BET, a coborât cu 1,74%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 1,58%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai mult s-au apreciat titlurile "Active Dinamic" (cu 4,33%), fiind urmate, la mare distanţă, de "OTP Dolar Bond" (+0,73%) şi "FDI Transilvania" (+0,44%).

Leul a înregistrat o depreciere de 0,44% faţă de euro, în perioada analizată, timp în care aurul a scăzut cu 0,36%, la cursul BNR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doua vedete stralucitoare, ce mai!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb