CFR SA va fi executată silit de CEZ Distribuţie săptămâna viitoare

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 august 2007

CFR SA va fi executată silit săptămâna viitoare de CEZ Distrbuţie, din cauza datoriilor de peste 90 de milioane de lei pe care le-a acumulat la plata facturilor de energie electrică din 2004, a declarat ieri directorul general al companiei de electricitate, Gabriel Negrilă. "I-am acţionat în justiţie pentru neplata datoriilor şi am câştigat deja câteva procese. De săptămâ­na viitoare, când vor veni din vacanţă executorii judecătoreşti, vom trece la executarea silită", a precizat oficialul CEZ Distribuţie, citat de NewsIn.

Acesta a arătat că primele măsuri de executare silită vor consta în blocarea conturilor companiei datornice şi în faza a doua se va trece la clădiri sau alte bunuri ale companiei. Directorul general al CEZ Distribuţie, desprinsă din filiala privatizată Electrica Oltenia, a precizat că a dispus măsuri de întrerupere a furnizării energiei electrice în anumite staţii CFR, cum ar fi birouri administrative, ateliere, gări.

Oficialul CEZ Distribuţie a menţionat că nu a fost întreruptă furnizarea energiei electrice în cazul alimentării liniilor de cale ferată, astfel încât siguranţa circulaţiei feroviare nu a fost afectată. În plus, Negrilă a arătat că astfel de întreruperi sunt interzise prin legea furnizării energiei electrice elaborată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit căreia CFR este unul din consumatorii exceptaţi de la astfel de măsuri.

Principalele staţii CFR Infrastructură, a căror activitate a fost afectată de întreruperea furnizării energiei electrice de către CEZ Distribuţie sunt Craiova, Târgu-Jiu, Severin şi Roşiorii de Vede, potrivit lui Negrilă.

Şi directorul general al Electrica, Corneliu Stan, a dispus întreruperea furnizării energiei electrice pentru anumite obiective din staţiile CFR, în urma neplăţii unor datorii care s-au strâns din august 2006, în sumă de 400 de milioane de lei, inclusiv penalităţi.

Oficialul Electrica a declarat că aceste măsuri de întrerupere a furnizării energiei electrice vor continua până la plata datoriilor, dar nu vor afecta siguranţa circulaţiei feroviare.

Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă până acum în 196 de staţii CFR, din cauza restanţelor înregistrate la plata facturilor de electricitate, acumulate în perioada iunie 2005-mai 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb