Check Point: Doar 27% dintre organizaţii folosesc criptarea pentru protejarea datelor

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 ianuarie 2010

Cel mai recent studiu realizat la nivel global de Check Point Software Technologies Ltd, liderul mondial în securitate internet, arată o creştere a numărului punctelor de lucru finale neprotejate în marile companii, şi doar 27% dintre organizaţii folosesc criptarea pentru a proteja datele.

Potrivit studiului la care au participat 224 de administratori IT şi de securitate, peste 40% dintre companii au avut, anul trecut, mai mulţi utilizatori de la distanţă care s-au conectat la reţeaua corporate de acasă sau din alte locaţii, în comparaţie cu 2008.

Juliette Sultan, Head of Global marketing Check Point, a declarat: "Cu mai puţin de 30% dintre organizaţii care declară că folosesc criptarea datelor, majoritatea companiilor sunt foarte expuse riscului unor scurgeri serioase de informaţii. Din fericire, rezultatele studiului indică faptul că organizaţiile recunosc nevoia de a răspunde fenomenului, mai ales în ceea ce priveşte forţa de muncă mobilă".

Studiul Check Point arată că, în cea mai mare parte a companiilor (77%), peste un sfert din totalul forţei de muncă sunt angajaţi care lucrează de la distanţă. Cu toate acestea, în ciuda creşterii numărului de angajaţi mobili, Check Point subliniază faptul că doar 27% dintre respondenţi declară că organizaţiile din care fac parte utilizează, în prezent, criptarea discului pentru a proteja informaţiile sensibile de pe punctele de lucru finale de la nivel corporate. În plus, doar 9% dintre companiile care au participat la acest studiu folosesc criptarea pentru dispozitivele de stocare mobile, cum ar fi driverele USB flash. O forţă de muncă din ce în ce mai mobilă, care transportă cantităţi impresionate de informaţii stocate pe dispozitive portabile, face ca organizaţiile să fie din ce în ce mai vulnerabile la scurgeri de informaţii confidenţiale, furt sau interceptare.

Studiul Check Point arată că aproximativ 47% dintre respondenţi intenţionează să achiziţioneze, în decursul anului, o soluţie pentru securitatea punctului final de lucru, criptarea discului (24%), NAC (22%) şi criptarea media (13%) fiind cele mai populare aplicaţii. În topul aplicaţiilor pentru punctul final de lucru rămân desktop antivirus (90%), antispyware (56%), firewall-urile personale (49%) şi clienţii VPN (49%), organizaţiile care au participat la studiu având deja toate aceste aplicaţii instalate.

Personalul IT din companiile cu mai puţin de 5.000 de angajaţi semnalează, de asemenea, că organizaţiile lor folosesc produse pentru punctul final de lucru de la trei vendori diferiţi (în medie), ceea ce generează probleme la nivelul managementului securităţii. Companiile mai mari folosesc, în medie, produse de la cinci vendori diferiţi şi, de asemenea, semnalează că numărul este destul de dificil de gestionat.

Cu mai mult de 10 capabilităţi de securitate integrate, Check Point Endpoint Security oferă nivele superioare de securitate şi transparenţă pentru utilizatorul final. Endpoint Security este singurul agent unic care include securitate preventivă pentru browser Check Point WebCheck, criptare totală a discului (Full Disk Encryption), protecţie a portului şi a media portabile, precum şi VPN pentru accesul de la distanţă cu componentele tradiţionale pentru securitatea punctului final.

Studiul Check Point a acoperit mai multe sectoare de business. 18% dintre respondenţi sunt din sectorul financiar, 14% din producţie şi 11% din sectorul public local sau naţional. 44% sunt organizaţii din America de Nord şi America de Sud, 42% din zona EMEA şi 11% din regiunea Asia-Pacific. În ceea ce priveşte mărimea organizaţiei, 23% sunt companii cu până la 99 de angajaţi, 25% companii care au între 100 şi 499 de anagajaţi, 13% între 500 şi 999, 24% între 1000 şi 4999, iar 15% peste 5000 de angajaţi.

"Informaţiile pierdute sau furate reprezintă o problemă de securitate care poate fi prevenită foarte uşor. Check Point Endpoint Security este conceput să protejeze informaţiile sensibile", a concluzionat Sultan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb