Chimcomplex a semnat cumpărarea a şase active de la "Oltchim"

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 25 octombrie 2017

Chimcomplex a semnat cumpărarea a şase active de la "Oltchim"

White Tiger Wealth Management s-a retras din licitaţie

"Oltchim" a semnat cu "Chimcomplex" Borzeşti contractul de vânzare de active pentru pachetele 1-5 şi parţial 7, iar "White Tiger Wealth Management" s-a retras din licitaţie, potrivit anunţului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, Oltchim a semnat cu Dynamic Selling Group SRL contractul de vânzare de active, cu privire la pachetul de active nr. 6.

Cele nouă pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică.

Astfel pachetele dorite de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC.

Cu White Tiger Wealth Management s-au purtat discuţii pentru pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial nr. 9, dar fondul a refuzat semnarea acestuia şi a anunţat retragerea unilaterală din tranzacţie.

În continuare se poartă discuţii cu alţi ofertanţi dintre cei care au depus oferte angajante, a transmis compania, cara a adăugat: "Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor Societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor câştigători. Informaţii importante şi cu privire la celelalte oferte angajante vor fi prezentate în scop informativ creditorilor în contextul Procesului de Vânzare.

Societatea va continua să informeze piaţa cu privire la Procesul de Vânzare în conformitate cu reglementările aplicabile până la finalizarea acestuia, care se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018".

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Decizia de schimbare a metodei de privatizare a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru "Oltchim" şi a transmis că opinează că procesul de vânzare, aşa cum figura în planul de reorganizare, va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).

Cifra de afaceri obţinută de Oltchim în primul semestru al acestui an a fost de 105,8 milioane euro (480 milioane lei) reprezentând o creştere de 2,21 ori faţă de cea obţinută în semestrul I 2013 (momentul intrării societăţii în insolvenţă), potrivit unui raport curent transmis BVB.

De asemenea, rezultatul net în semestrul I 2017 a înregistrat o evoluţie ascendentă comparativ cu cel din semestrul I 2013, respectiv de la o pierdere de 33,6 milioane euro la profit de 6,1 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Apreciere si respect pentru Chimcomplex, apreciere si respect pentru acesti investitori (se pare singurii !) care dincolo de orice declaratii, reprezinta acum o speranta pentru atat de multi oameni !

    1. Conteaza suma pe care vrea sa o ofere! Banii vorbesc! Nu se va vide nimic daca nu sunt bani suficienti. Ca Vuza are un plan maret nu conteaza....

    ....sau "lupul isi schimba parul dar naravul ba". Ma intreb in cat timp o sa puna pe picioare o echipa de handbal la nivel mondial pt ca e singurul lucru care le mai lipseste sa revina complet la ceea ce a fost candva Oltchimul.

    Radem insa nu e rasul nostru. Aceasta privatizare-mascarada pune frana accesului Romaniei la dezvoltare dupa principiul "dar de ce sa facem Oltcit cu piese frantuzesti cand si noi suntem capabili sa le facem". Rezultatul e ca Oltcitul nu mai exista.  

    Chimcomplexul n-a fost capabili sa se faca pe el insasi de renume dar acum cand li se mareste curtea cu o muribunda picajul o sa fie si mai abrupt. Te uiti pe bursa la simbolul lor si te apuca plansul cand vezi ce bid au.

    Nu ne vindem tara... doar o dam pe gratis 

    1. Nu are treaba Stefan Vuza cu respectarea actionarilor minoritari. De aceea nu exista cumparatori ai actiunilor Chimcomplex iar diferenta dintre bid si ask e foarte mare. Cred ca e singura actiune cu un spread asa mare.

      Toti se feresc sa cumpere actiuni Chimcomplex din cauza lui Vuza. 

      SIF2 a preferat sa isi vanda participatia tocmai din acest motiv, mai ales acum, cand Chimcomplex se va dezvolta puternic.

      Ca sa intelegem "respectul" aplicat de Vuza actionarilor, un exemplu e anuntul de cumparare actiuni din piata dat acum aproape un an si ceva care nu a fost pus in practica nici astazi! Iar ASF nu sanctioneaza Chimcomplex pentru manipulare bursiera pt ca prin acest anunt au fost indusi in eroare actionari/investitori de buna credinta. Practic, Vuza a dat acel anunt de imagine, neavand intentia de a il pune in practica. Nu este posibil asa ceva pe o piata de capital! 

      Rascumpararea actiunilor este un drept, nu o obligatie, chiar daca acest lucru este hotarat intr-o AGEA.

      Atentie si la repercursiuni!

      Pe o piata de capital din Occident, un emitent care una spune si alta face, e penalizat. 

      Pentru ca multi investitori isi plaseaza banii intr-o companie, tinand cont SI de politica companiei. Astfel, ei sunt indusi in eroare de comunicatele companiei. 

      Aici nu este vorba de un drept sau obligatie.Altfel se pune problema.

      Vuza a dat prin AGEA hotararea de rascumparare nu de dragul salariatilor sau actionarilor ci doar pentru un plus de imagine! 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb