CHINDE (GRAMPET): "Infrastructura feroviară este, în mare parte, neelectrificată"

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 24 octombrie 2017

Lipsa investiţiilor în infrastructura feroviară din România creează un cerc vicios şi, din păcate, mai există segmente importante de cale ferată neelectrificate şi nelicitate, a declarat, ieri, într-o conferinţă de specialitate, Sorin Chinde, preşedintele Grupului de companii Grampet - Grup Feroviar Român, potrivit Agerpres.

Domnia sa a explicat: "Noi credem în calea ferată, dar veştile sunt extrem de proaste, privind retroactiv, în sensul că marele proiect de reabilitare a căii feroviare - Coridorul IV - se derulează de 18 ani. Încă nu este gata şi încă mai sunt segmente importante nelicitate. Coridorul IV înseamnă 800 de kilometri dintr-un total de 11.000 de kilometri pe care îi însumează reţeaua feroviară din România. Putem să ne gândim cam cât va dura reabilitarea întregului segment feroviar din România... Din păcate, infrastructura feroviară din România este, astăzi, în mare parte neelectrificată şi cu o mulţime de restricţii de viteză. Asta este cauzată de lipsa de investiţii în infrastructura feroviară, deoarece în timp ce Uniunea Europeană, prin Carta Albă a Transporturilor, recomandă statelor membre repartiţia fondurilor pe cele două moduri de transport - rutier şi feroviar - să fie un euro la feroviar şi un euro la rutier. În România, raportul este cam de 1 la 10, adică un euro pentru sistemul feroviar şi 10 pentru rutier şi acest proces continuă să se deprecieze în favoarea zonei rutiere".

Şeful Grampet a punctat faptul că sectorul feroviar necesită oameni calificaţi, dar şi politici guvernamentale în domeniul transporturilor: "Lipsa investiţiilor în infrastructura feroviară creează un cerc vicios. Viteza trenurilor scade. Scăzând viteza trenurilor, ai nevoie automat de mai mult material rulant - locomotive, vagoane. Sectorul feroviar necesită oameni calificaţi care sunt formaţi de o instituţie monopolistă - CENAFER (Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară, n.r.). Viteza comercială mică înseamnă lipsă de atractivitate a sistemului feroviar, lipsă de a putea recupera investiţia în materialul rulant. Este nevoie de o politică guvernamentală în domeniul transporturilor, în special în transportul feroviar".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb