Ciamba (MAE) a mulţumit Marii Britanii pentru ajutorul acordat răniţilor de la Colectiv

Andrei Stan
Internaţional / 9 noiembrie 2015

Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a mulţumit astăzi Marii Britanii pentru sprijinul acordat în contextul operaţiunilor de salvare a victimelor tragediei din clubul Colectiv, subliniind că Regatul Unit este ţara care a preluat, până la acest moment, cel mai mare număr de pacienţi, potrivit unui comunicat de presă al MAE trimis redacţiei.

Ciamba a avut astăzi, la Londra, întrevederi cu secretarul de stat britanic pentru afaceri europene, David Lidington, cu secretarul general adjunct al Foreign and Commonwealth Office, Simon McDonald, precum şi cu preşedintele Comisiei pentru Uniunea Europeană din Camera Lorzilor Lord Boswell of Aynho.

MAE precizează că vizita s-a înscris în demersurile politico-diplomatice menite să diversifice şi să aprofundeze relaţiile bilaterale româno-britanice şi să promoveze temele de interes major pentru România şi Marea Britanie la nivel european şi internaţional.

"În cadrul întrevederii secretarului de stat George Ciamba cu omologul său britanic, David Lidington, discuţiile au pus accent pe o serie de teme aflate în prim-planul agendei europene, precum stadiul discuţiilor privind relaţia dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, Uniunea Economică şi Monetară, gestionarea crizei migraţiei, evoluţiile din Vecinătatea Estică", se arată în comunicatul citat.

George Ciamba a reiterat că România este un promotor al solidarităţii şi coeziunii la nivelul UE şi consideră că locul Marii Britanii este în cadrul Uniunii Europene. În acest context, oficialul român a arătat că România este deschisă identificării unor soluţii care să răspundă preocupărilor Marii Britanii cu respectarea integrală a principiilor fundamentale şi valorilor europene consacrate în Tratate.

"În privinţa discuţiilor referitoare la migraţie, secretarul de stat George Ciamba a subliniat importanţa unei acţiuni coordonate şi unitare în gestionarea provocărilor determinate de migraţie. A evidenţiat angajamentul României pentru acţiune solidară, prin participarea la implementarea deciziilor de relocare în beneficiul Italiei şi Greciei şi prin contribuţia substanţială la securizarea frontierelor externe ale Uniunii şi la activitatea agenţiilor europene în materie", se mai arată în comunicat.

"Secretarul de stat George Ciamba şi omologul său britanic au mai avut un schimb de opinii şi pe alte dosare de actualitate la nivel european, precum politica de extindere a UE, Parteneriatul Estic, situaţia din Ucraina. Totodată, cei doi oficiali au subliniat importanţa menţinerii atenţiei statelor membre UE asupra evoluţiilor din Republica Moldova, cu accent pe necesitatea păstrării parcursului pro-european al acestei ţări", precizează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb