Cicloturism la malul Dunării, nou proiect de promovare naţională din bani europeni

Elena Deacu
Companii #Turism / 24 februarie 2015

Ţara noastră va exploata un nou segment al pieţei turistice internaţionale şi anume, cicloturismul, menit să atragă pasionaţii de ciclism, pescuit şi eco-turism din toată lumea, la malul Dunării, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, proiectul turistic este finanţat din Fondul European pentru Pescuit (FEP), beneficiar fiind U.A.T. Judeţul Călăraşi.

În cadrul proiectului s-au stabilit patru trasee de cicloturism, care se adresează atât cicliştilor de şosea, cât şi cicliştilor amatori de offroad, dar şi un traseu de pescuit pentru a promova frumuseţile Dunării în judeţul Călăraşi. Acestea vor fi inaugurate oficial, duminică, 1 martie 2015.

Cele patru trasee de ciclism au distanţe cuprinse între 46 şi 50 de km, au un nivel scăzut de dificultate şi pot fi parcurse într-un interval de timp cuprins între 4 şi 7 ore. Amatorii de cicloturism vor putea admira peisajele unice ale zonei, vor putea vizita muzee, târguri ale producătorilor de artizanate, magazine de biciclete şi se pot caza în hoteluri sau zone de camping special amenaje pe traseu. Pasionaţii de pescuit vor putea folosi traseul special creat în cadrul noului program turistic, care se întinde pe o distanţă de 18 km, de la Călăraşi până la Vicina.

"Această zonă de implementare va deveni, în scurtă vreme, o atracţie turistică inedită pentru pasionaţii de ciclism şi pescuit din toată lumea. Zona Dunării Călărăşene abundă de peisaje superbe, iar turiştii care fac parte din publicul nostru ţintă iubesc această combinaţie între sălbăticie, ciclism şi pescuit ", declară Marius Fulga - Manager public în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.

Proiectul European "Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărăşene prin Eco-turism" este cofinanţat din Fondul European pentru Pescuit 2007-2013 şi face parte din Programului Operaţional de Pescuit 2007- 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb