Cifră de afaceri de peste 120 miliarde lei pentru "Quartz Matrix" Iaşi

Dan Scarlat
Ziarul BURSA #Companii #IT / 10 februarie 2004

Compania ieşeană produce echipamente destinate industriei, învăţămîntului şi comerţului

Înfiinţată în anul 1994, SC "Quartz Matrix" SRL Iaşi are ca obiect principal de activitate proiectarea şi consultanţa în realizarea sistemelor informatice, importul, producţia, furnizarea, instalarea şi service-ul echipamentelor de tehnică de calcul şi a produselor software. Compania ieşeană a încheiat anul 2003 cu o creştere de 35% a cifrei de afaceri (comparativ cu 2002), care a depăşit 120 miliarde de lei, evoluţie datorată în principal creşterii orientării spre soluţii complexe. Domnul Mihai Suchar, directorul general al "Quartz Matrix" Iaşi, ne-a declarat: "Anul trecut, am consolidat prezenţa noastră pe pia-ţa IT, am definit obiectivele firmei şi am reuşit realizarea în proporţie de 90% a obiectivelor definite. Pentru acest an ne propunem să facem mai mult decît IT: toată lumea ştie că vindem calculatoare, însă < Quartz Matrix > înseamnă mai mult decît atît: Divizia de Cercetare-Dez-voltare are trei serii de produse finite, fabricate în totalitate de firma noastră, pe idei originale de produs, iar anul acesta trebuie să fie cel în care să fructificăm rezultatele muncii de cercetare şi integrare a acestor soluţii".

Activitatea de vînzări IT (care a produs în 2003 aproximativ 60% din venituri) se bazează pe un personal bine instruit, cu multiple certificări de la nume importante ale domeniului: IBM, Microsoft, HP. Pe acest seg-ment de piaţă, anul 2003 a însemnat o creştere de 15% a numărului de clienţi şi de 25% a veniturilor. Piaţa persoanelor fizice şi a firmelor mici este abordată prin cele trei magazine ale firmei, ultimul fiind inaugurat anul trecut, investiţia ridi-cîndu-se la 250.000 dolari. "Cele trei magazine ale firmei ne permit să simţim pulsul pieţei, să vedem ce se cere, care e percepţia oamenilor despre diverse mărci de produse IT", a precizat domnul Suchar.

Echipamentele, produse proprii ale "Quartz Matrix" se adresează industriei, învăţă-mîn-tului şi comerţului, prin cele trei serii de produse: "Automax", "ProLang" şi "Digitrafic". Seria "Automax" cuprinde contoare, calculatoare de proces şi elemente de interfaţare destinate monitorizării şi controlului fluxurilor de producţie. Gama de produse "Prolang" este destinată laboratoarelor de studiu pentru limbi străine. Laboratoa-rele fonetice produse de Quartz Matrix acoperă toate necesităţile unui proces didactic modern, permiţînd profesorilor să creeze lecţii interactive, personalizate pentru grupuri de elevi în cadrul aceleiaşi clase. Lecţiile pot fi memorate pe calculator, existînd posibilitatea de a fi încărcate şi rulate ulterior ori de cîte ori doreşte profesorul. Aparatura este controla-tă de un program informatic creat de specialiştii departamentului de Cercetare - Dezvoltare din cadrul "Quartz Matrix".

"Digitrafic" cuprinde o serie de aparate de monitorizare a flu-xu-rilor de persoane. Şi acest sis-tem este proiectat pentru integrarea cu calculatorul, programul "PersCont" permiţînd utilizarea datelor de trafic pentru monitorizarea audienţei unor evenimente, pentru urmărirea efectelor campaniilor promoţionale şi pentru optimizarea activităţii comerciale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb