Ciolacu: "Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen nu reprezintă o cerinţă a celor două state, ci un drept"

T.B.
Politică / 9 octombrie 2023

Ciolacu: "Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen nu reprezintă o cerinţă a celor două state, ci un drept"

Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen nu reprezintă o cerinţă a celor două state, ci este "pur şi simplu un drept", a declarat, luni, la Varna, prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a subliniat că în perioada următoare se aşteaptă la discuţii aplicate atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Parlamentul European, dar şi cu cele două state care, până în acest moment, s-au opus, conform agerpres.ro.

Ciolacu a participat la Trilaterala România - Bulgaria - Grecia, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, relatează sursa citată.

El a reiterat că este "total incorect" ca politica internă să fie pusă înaintea intereselor unei Europe întregi.

"Am avut pe agendă, eu şi domnul prim-ministru al Bulgariei, obiectivul soluţionării dosarului aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. În acest moment, România îndeplineşte toate condiţiile tehnice de peste 10 ani de zile. Eforturile din ultimul timp ale Bulgariei de a închide toate dosarele în ceea ce priveşte statul de drept s-au finalizat, au fost recunoscute şi de către Comisie şi sperăm ca în perioada următoare să avem discuţii aplicate atât cu Comisia, cât şi cu Parlamentul European, dar şi cu cele două state care, până în acest moment, s-au opus. N-aş dori să intrăm foarte în detaliu, dar, îmi menţin părerea, este total incorect să punem interesele şi politica internă înaintea intereselor unei Europe întregi, într-un moment în care solidaritatea contează cel mai mult. Sunt ferm convins că împreună vom găsi calea corectă ca state ca România şi Bulgaria să nu mai fie ţinute la colţ total nedrept. Nu este o cerinţă a României şi a Bulgariei, este pur şi simplu un drept", a afirmat premierul Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la finalul reuniunii, transmite agerpres.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. D premier are o campanie de PR pt Schengen, dar acest tratat a murit mult inainte de invazia Ucrainei, criza energetica, si acum stare de razboi in Israel. Dar toata acumularea de crize pune definitiv cruce acestui tratat! Ca migratiile din... Sudul global se transforma in ceva similar cu ruperea unuj baraj. Pentru zeci de ani de acum inainte nu va fi posibila implementarea Schengen. Austria a jucat cartea asta cu noi si bulgarii, s a instapanit pe resurse, pe paduri, pe banci contra promisiuni neonorate si ceva maruntis, dar acum e gata! Mai bine puneti ministerul de finante sa faca o revizie

    juridica a contractului de privatizare Petrom , urmata de deschiderea unei actiuni in instanta si o cerere de verificare a constitutionalitatii. Acolo si in legea subsecventa de privatizare sunt erori multiple f grave , printre care instrainarea unor resurse din subsol inalienabile. Sa cerem CCR chiar sa verifice fiecare patagraf al legii pentru ca, spre deosebire de alte hotarari juridice DREPTUL STATULUI ASUPRA RESURSELOR LUI E IMPRESCRIPTIBIL! Franta a recuperat 400 mil de Euro pierdute printr un arbitraj corupt de la Tapie dupa mai bine de 10 ani. Propun guvernului sa nu mai simuleze ca nu intelege ca legea privatizarii Petrom e ilegala . Deci PSD A DAT, PSD SA IA INAPOI!  

    ciclul creditului - inflarii de preturi- arata ca romania e fortata sa adopte euro…

    au papat europenii (statele euro) cacalau de euro de la noi din piata intorsi prin consum si investitii… 

    deci sa se lase mascarada… 

    banii au fost rulati frumos si reintorsi in piburile unor state euro… cat si al nostru.. 

    restul e cancan…. 

    s c c r e t 

    1. problema se pune invers: daca europa no adopta romania si bulgaria in spatiu… ea va avea probleme mai grave la inversarea ciclului de somaj spre minime actual spre tava in viitor… cat si la urmatorul ciclu de NPLuri undeva ceva mai in fata…

      deci europa e fortata sa adopte ro si bulgaria ca la urmatorul ciclu de corectie sa aibe de unde trage presul romaniei si bulgariei asa cum a facut italiei ciprului greciei… adica vor avea nevoie de tapi ispasitori la plata cresite si defaultele alei generatii in fata… 

      ps: Europa are nevoie de Romania si nu Romania de Europa… chiar daca se lasa sa se inteleaga contrariul… 

      Cine a. avut nevoie de “munca iaftine”… cine a sters la “fund” batrani prin alte state ue… cine a ocupat si ocupa posturi de munca gen salubritate - curatenje - etc… prin europa… ce state platesc de 2-3 ori mau putin romani pe acelasi post?!… 

      in schimb noi Romania primim straini si ii consideram zei.. ii punem pe posturi bine platite…  

      s c c r e t

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb