Ciolacu anunţă că persoanele cu dizabilităţi vor avea o lege a pensiilor distinctă

F.D.
Politică / 30 august

Ciolacu anunţă că persoanele cu dizabilităţi vor avea o lege a pensiilor distinctă

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că pentru persoanele cu dizabilităţi se va elabora o lege a pensiilor distinctă, care să trateze cu respect munca acestora şi, în acelaşi timp, să le asigure dreptul la un venit decent atât celor care s-au retras din activitate, cât şi viitorilor pensionari, relatează Agerpres.

"Nicio pensie aflată în plată nu va scădea în urma recalculării! Acest lucru este valabil şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Astăzi, în urma întâlnirii avute cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi ai Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, am hotărât să lucrăm împreună pentru o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilităţi şi, în acelaşi timp, să le asigure dreptul la o pensie decentă, atât celor aflaţi acum la pensie, cât şi viitorilor pensionari", a precizat prim-ministrul.

El a adăugat că Executivul va încuraja angajarea şi păstrarea în activitate a persoanelor cu nevoi speciale îndeosebi în administraţia publică, "pentru ca aceşti oameni să se integreze mai uşor în societate şi să le asigurăm o viaţă demnă".

Potrivit unui comunicat de presă remis de Guvern, act normativ va prevedea un mecanism de compensare a veniturilor pentru persoanele cu dizabilităţi aflate în pensie. De asemenea, urmează să se propună beneficii pentru angajatori care să stimuleze încadrarea şi menţinerea persoanelor cu dizabilităţi în activitate.

"Începând de luni, 2 septembrie, un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, ai Casei Naţionale de Pensii Publice şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, precum şi ai organizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi vor discuta aplicat asupra conţinutului acestor modificări legislative specifice, care vor avea două coordonate principale. În primul rând, va include un mecanism de compensare a veniturilor persoanelor cu dizabilităţi aflate în pensie, care să ţină cont de condiţiile speciale în care acestea şi-au desfăşurat activitatea şi să răspundă nevoilor pe care le au. De asemenea, acest proiect va conţine un set de măsuri care să încurajeze angajatorii, îndeosebi pe cei din administraţia publică, să încadreze şi să menţină în activitate persoane cu dizabilităţi. Aceasta a fost, de altfel, şi una din propunerile asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi", se arată în comunicat.

Noul proiect de act normativ rezultat ca urmare a consultărilor între Guvern şi reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi urmează să fie promovat şi aprobat cu prioritate, a transmis Guvernul.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. greselile sint intentionate in lege sa le rezolve Ciolacu . cu Negrescu lgbt si altii woke la fel , tot nu merita votat ,

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb