Ciolacu: "Ziua Veteranilor şi semnificaţia ei ne fac să ne readucem aminte cât de importantă este pacea"

T.B.
Politică / 11 noiembrie 2023

Ciolacu: "Ziua Veteranilor şi semnificaţia ei ne fac să ne readucem aminte cât de importantă este pacea"

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, context în care a evocat sacrificiul militarilor români şi a subliniat importanţa păcii, conform agerpres.ro.

Totodată, el speră ''să se încheie curând şi cu bine conflictele actuale de pe mapamond'', conform sursei citate.

Potrivit agerpres, "Aceasta zi şi semnificaţia ei ne fac să ne readucem aminte cât de importanta este pacea şi să apreciem cu sinceritate că e pace în ţara noastră, un dar nepreţuit, câştigat pentru prezent prin spiritul eroic şi sacrificiul militarilor pe care îi cinstim acum şi cărora le rămânem datori pentru totdeauna cu păstrarea memoriei lor. Pentru că suntem şi cetăţeni ai lumii, sper să se încheie curând şi cu bine conflictele actuale de pe mapamond, încât cu toţii să ne putem dedica oamenilor, valorilor şi lucrurilor pe care le iubim şi în numele cărora luptăm, când spunem că luptăm pentru patrie", a precizat premierul, conform unui comunicat transmis de Guvern.

Ciolacu a adăugat, "Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, în primul rând spre cei care s-au jertfit în astfel de misiuni, slujind interesele României ca stat membru al ONU, NATO şi UE implicat în menţinerea păcii, securităţii şi stabilităţii internaţionale, dar în acelaşi timp redând speranţa civililor fără apărare prinşi în confruntări. Eroismul şi omenia dumneavoastră nu vor fi uitate, dragii noştri! Îmi exprim respectul deosebit pentru militarii noştri răniţi în teatrele de operaţii, cărora le purtăm toată recunoştinţa pe care o merită şi pentru care statul a luat măsuri să li se acorde sprijinul de care au nevoie, chiar dacă acesta nu va putea recompensa spiritul lor de sacrificiu şi suferinţele prin care au trecut", a precizat Marcel Ciolacu, potrivit sursei menţionate.

Totodată, a transmis un salut veteranilor care s-au întors cu bine din misiunile externe la care au participat: "Sper să dea mai departe experienţa pe care au câştigat-o şi să le transmită copiilor şi nepoţilor povestea încercărilor cărora le-au ţinut piept, pentru ca ei să se bucure de o Românie sigură, cu prestigiu internaţional şi încredere deplină ca aliat. Nu în ultimul rând, familiilor militarilor români cărora le este dedicată această zi le transmit toate urările de bine şi recunoştinţa", a fost mesajul premierului, potrivit agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Militarii sunt concentrati pe planificarea ,aprovizionarea si executia razboaielor , a operatiunilor speciale , a dezvoltarii de tehnologii cat mai ucigase ,cum sa supravegheze inamicii si sa subjuge publicul local . Asta vedem ,asta fac militarii armatelor combatante ,in nici un caz pacea nu i preocupa pt ca nu le intra in atributii . Politicienii insa au cheia portii drumului pacii ,fie ca vor sau nu sa o foloseasca . Degeaba semneaza Talvar contractele de miliarde ,degeaba se anima armata cu exercitii militare si mobilizari : cei aprox 30 000 membri ai armatei cu tot cu personalul din birouri nu au cum sa ajunga la zi in domeniul tehnicilor si tehnologiilor razboiului contemporan ,care iata , a distrus armata foarte dotata a Rusiei . Domnul premier ,evitati prin orice mijloc ,orice pretext sau justificare sa antrenati tara in ideile prostesti cu operatiuni speciale , lovituri anonime de pe teritoriul tarii ....ca nu avem decat de pierdut . Romania e impinsa in jocul acesta lipsit de onestitate de' urma scapa turma' in calitate de ...ciuca batailor finale . Marimea ,starea armatei si a industriei de aparare ,inzestrarea ,nimic nu califica Romania pt implicarea in razboiul din UKR insa va permite ca anumiti actori sa dea declaratii externe si sa puna in carca Romaniei diferite lovituri ,sabotaje si bombardamente . Daca nu vreti sa ajungeti urma scapa turma ,nu intrati in joc !

    ...

    La multi ani Ciuca, eroul Romaniei!

    Du-te si fa covrigi Unde va găsesc ăștia de va pun în frunte tarii când locul vostru e la marginea societății.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb