CIOLOŞ, DESPRE MUTAREA AMBASADEI LA IERUSALIM:  "România are o poziţie disonantă faţă de partenerii europeni"

T.T.
Politică / 25 martie 2019

Dacian Cioloş (Sursa foto: Twitter)

Dacian Cioloş (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, consideră că, prin anunţul premierului Dăncilă privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, România decide, fără nicio consultare prealabilă, să aibă o poziţie disonantă faţă de partenerii europeni, chiar în momentul în care exercită preşedinţia Consiliului UE.

"Ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România exercită în acest moment preşedinţia Consiliului UE. Din această poziţie, în dispreţ faţă de politica externă comună a UE, România decide fără nicio consultare prealabilă să aibă o poziţie disonantă faţă de partenerii europeni. E o dovadă cât se poate de clară a ipocriziei din discursul PSD, care clamează o pseudo-independenţă faţă de interesele europene în beneficiul României, când, de fapt, acţionează fără scrupule în favoarea unor interese private şi necunoscute publicului românesc", a declarat Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

În acelaşi context, PLUS apreciază că anunţul făcut de premierul ţării noastre dovedeşte necunoaştere Constituţiei, a protocolului diplomatic şi, totodată, o ignorare a intereselor strategice ale ţării noastre.

"Coaliţia PSD-ALDE s-a plâns în ultimii ani de o colaborarea dificilă cu preşedintele Klaus Iohannis. Numai că, prin ignorarea Constituţiei şi a rolului preşedintelui în politica externă, partidele aflate la putere sunt cele care dovedesc rea-intenţie. Izolarea preşedintelui României, excluderea sa din rolul atribuit de legile fundamentale şi şicanarea permanentă sunt singura politică pe care o înţelege această coaliţie nocivă, care a capturat România şi încearcă să o scoată de pe traseul ei european. În plan extern, un asemenea comportament poate avea consecinţe dramatice pentru ţara noastră", precizează sursa citată.

Preşedintele PLUS mai susţine că România trebuie să se întoarcă la rolul său consacrat de mediator neutru între actorii din Orientul Mijlociu şi să pună mai presus de orice interesele pe termen lung ale ţării.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în urmă cu o zi, că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, după "finalizarea analizei" şi "în deplin consens cu toţi actorii constituţionali implicaţi".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Romania era un membru deplin , cu drept de a se exprima din cate stiu.

    bai papagalule, termina-ti intai studiile si apoi vorbeste despre "lucruri sfinte"! sfertodoctule!

    Ce pretentii sa avem de la un horticultor impotent ?!!? A avut un an tara pe mana si Romania arata ca o curca plouata... De asta nu e bine sa lasi tara pe mana asa zisilor tehnocrati, o gasca de fapt de imbuibati aroganti,autosuficienti, ce faceau jocurile multinationalelor, a bancilor si a escrocilor din imobiliare si bursa (nu ma refer la ziar desigur)

    trolls in action. proasta e praf

    Iar se agită avortonul ăsta...iar visez urât la noapte

    Am si eu o intrebare: credeti ca este initiativa de la Videle sau de la Gratia?

    1. Asteptati sa bubuie arabetii primele bombe in Bucuresti si porma sa va aud. Ciolos are dreptate, ne scarpinam in cur fara sa ne manance...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb