Cisco descătuşează forţa virtualizării cu primul sistem de calcul unificat din domeniu

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 martie 2009

Cisco anunţă o nouă arhitectură de centru de date evoluată, servicii inovatoare şi un ecosistem deschis, care cuprinde cei mai buni parteneri din domeniu, pentru a ajuta clienţii să dezvolte centre de date de generaţia următoare, care să valorifice întregul potenţial al virtualizării. Cu acest anunţul, Cisco pune în practică virtualizarea prin Unified Computing - o arhitectură care integrează silozurile din centrul de date într-o singură arhitectură unificată care utilizează tehnologii standard. Factorul cheie al abordării Cisco îl reprezintă Cisco Unified Computing System care unifică resursele de calcul, reţea, acces la stocare şi virtualizare într-un sistem unic, eficient din punct de vedere energetic care să poată reduce costurile şi complexitatea infrastructurii IT, să ajute la extinderea activelor fixe şi să îmbunătăţească flexibilitatea companiilor în viitor.

Prezentul comunicat anunţă extinderea portofoliului pentru centre de date al Cisco şi reprezintă o etapă marcantă a strategiei Data Center 3.0 a companiei. Pentru a ajuta clienţii în accelerarea tranziţiei la arhitectura de calcul unificat, Cisco le pune acestora la dispoziţie -o întreagă suită de noi servicii Unified Computing. Suplimentar, Cisco a anunţat şi colaborarea cu lideri în domeniu pentru dezvoltarea arhitecturii şi sistemului de calcul unificat.

- Cisco Unified Computing System: Fiind bazat pe standarde de piaţă, Unified Computing System reprezintă un model de calcul nou care utilizează administrare integrată şi combină o structură unificată "wire once" cu o platformă de calcul standard pentru a optimiza virtualizarea, pentru a reduce costurile totale ale centrelor de date şi pentru a furniza un mod dinamic de pregătire a resurselor în scopul îmbunătăţirii flexibilităţii companiilor.

- Reduce costurile totale: o reducere cu până la 20 de procente a cheltuielilor de investiţie (CAPEX) şi cu până 30% a cheltuielilor de exploatare (OPEX).

- Îmbunătăţeşte productivitatea IT şi flexibilitatea companiei: durata pentru oferirea aplicaţiilor se reduce la câteva minute. Mută sfera preocupărilor de la întreţinere IT la inovaţie IT.

- Sporeşte scalabilitatea fără a adăuga complexitate: se administrează un singur sistem, indiferent dacă acesta presupune unul sau 320 de servere cu mii de maşini virtuale.

- Îmbunătăţeşte eficienţa energetică: reduce semnificativ costurile de energie şi de răcire.

- Furnizează interoperabilitate şi protecţie a investiţiilor prin intermediul infrastructurii standard.

- Design inovator pentru centrele de date de generaţia următoare

Adoptând o abordare complet nouă pentru arhitectura infrastructurii centrelor de date, Cisco a prezentat Unified Computing System, o soluţie care integrează operaţiile de calcul, reţeaua, accesul la stocare şi virtualizarea într-o arhitectură modulară scalabilă administrată ca sistem unic. Unified Computing System reprezintă prima ofertă dintr-o familie nouă de produse care completează portofoliul pentru centre de date al Cisco. Elementele cheie ale Unified Computing System includ:

- Calcul - Cisco a conceput o clasă complet nouă de sisteme de calcul care încorporează noile blade-uri Cisco UCS B bazate pe revoluţionarele serii de procesoare Intel Nehalem (procesoare Intel Xeon de generaţia următoare). Blade-urile Cisco furnizează o tehnologie de memorie extinsă brevetată care oferă suport aplicaţiilor cu seturi mari de date şi permite utilizarea unui număr semnificativ mai mare de maşini virtuale per server.

- Reţea - Cisco Unified Computing System furnizează suport pentru o structură unificată prin intermediul unei baze Ethernet de 10 gigabiţi pe secundă, cu latenţă joasă şi fără pierderi. Această bază de reţea unifică trei tipuri de reţea, utilizate în prezent în mod separat: reţele locale (LAN), reţele de stocare (SAN) şi reţele de calcul extrem de performante. Acest lucru determină micşorarea costurilor prin reducerea numărului de adaptoare de reţea, switch-uri, cabluri şi diminuarea cerinţelor de energie/răcire.

- Virtualizare - Cisco Unified Computing System descătuşează întreg potenţialul virtualizării, îmbunătăţind scalabilitatea, performanţele şi controlul operaţional ale mediilor virtuale. Caracteristicile Cisco de securitate, de aplicare a politicilor şi de diagnosticare sunt acum extinse la mediile virtualizate dinamic pentru a asigura un suport mai bun pentru cerinţele de afaceri şi IT dinamice.

- Acces la stocare - Cisco Unified Computing System oferă acces atât la reţele de stocare (SAN), cât şi la dispozitive de stocare în reţea (NAS). Suportul pentru structură unificată presupune faptul că Unified Computing System poate accesa dispozitivele de stocare prin Ethernet, Fiber Channel, Fiber Channel prin Ethernet sau iSCSI, oferind astfel clienţilor mai multe opţiuni şi protecţie a investiţiilor. Suplimentar, personalul IT poate preatribui resurselor de stocare politici de acces la stocare pentru conectivitatea sistemului, simplificând conectivitatea şi administrarea stocării şi ajutând la îmbunătăţirea productivităţii IT.

- Administrare - Funcţia de administrare este integrată individual în toate componentele sistemului, permiţând administrarea întregii soluţii ca o entitate unică prin intermediul Cisco UCS Manager. Cisco UCS Manager oferă o interfaţă grafică pentru utilizator (GUI) intuitivă, o interfaţă de linie de comandă (CLI) şi o interfaţă de programare a aplicaţiilor (API) robustă pentru administrarea tuturor configuraţiilor şi operaţiilor sistemului. Cisco UCS Manager ajută la sporirea productivităţii personalului IT, permiţând administratorilor de stocare, de reţea, de calcul şi de aplicaţii să colaboreze la definirea profilurilor de servicii pentru aplicaţii. Profilurile de servicii ajută la automatizarea pregătirii şi la îmbunătăţirea flexibilităţii companiilor, permiţând administratorilor centrelor de date să pregătească aplicaţiile numai în câteva minute.

- Eficienţa energetică - Administratorii IT pot diminua consumul de energie al centrelor de date cu ajutorul Cisco Unified Computing System - acesta utilizează numai o jumătate din componentele instalaţiilor de servere tradiţionale şi necesită mai puţine cabluri şi energie/răcire decât acestea.

- Serviciile Cisco Unified Computing

o Având la bază o experienţă de peste zece ani în centrele de date, Cisco a lansat astăzi o suită de noi servicii de calcul unificat pentru a ajuta clienţii să adopte toate avantajele tehnice şi economice ale arhitecturii Cisco Unified Computing.

- Consolidând portofoliul pentru centre de date oferit deja de Cisco şi partenerii noştri, noile servicii acoperă un spectru larg de cerinţe, de la proiectarea, planificarea şi migrarea arhitecturii la operaţii şi administrare la distanţă. Aceste servicii abordează toate aspectele resurselor centrelor de datepersoane, procese şi tehnologii.

- Modelul unic Cisco de servicii de colaborare combină proprietatea intelectuală caracteristică Cisco Services cu servicii de cea mai bună calitate furnizate de partenerei pentru a oferi soluţii integrate clienţilor noştri.

- Ecosistem de parteneri deschis - Cisco colaborează cu un ecosistem deschis de lideri în domeniu pentru a ajuta la stimularea inovaţiilor tehnologice, mărirea capacităţii de furnizare a serviciilor şi accelerarea adoptării de către piaţă a soluţiei Unified Computing.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb