CISIORDANIA Sute de tineri colonişti s-au bătut cu poliţia în aşezarea Beit El

Alexandru Costea
Internaţional / 29 iulie 2015

Premierul israelian autorizează construcţia "imediată" a 300 de locuinţe

Ciocniri violente au avut loc între sute de tineri colonişti din Cisiordania şi forţele de ordine ale poliţiei ieri seară în aşezarea Beit El, unde coloniştii încercau să stopeze armata să demoleze două clădiri construite ilegal, potrivit site-ului Haaretz.

Violenţa a început când tinerii au încercat să oprească un vehicul al poliţiei să aducă un gard de securitate care să fie pus în jurul clădirilor. Poliţia a încercat să alunge coloniştii, care erau conduşi de parlamentarul Oren Hazan, membru al partidului Likud, iar luptele au urmat. Doi tineri au fost arestaţi.

În acelaşi timp, statul a depus răspunsul său la apelul dezvoltatorului imobiliar al clădirilor, care a vrut să anuleze demolarea lor.

Anul trecut, Curtea Supremă a ordonat ca cele două clădiri, ce conţin aproape 24 de apartamente, să fie demolate până la sfârşitul lunii iulie. Însă Administraţia Civilă, acţionând la ordinele ministrului Apărării, a lansat un proces accelerat de promovare a planului de construcţie şi a oferit un permis de construcţie retroactiv luna trecută. Curtea Supremă israeliană a respins în această dimineaţă recursul constructorului împotriva demolării.

Anterior ciocnirilor de ieri, ministrul Educaţiei, Naftali Bennett, a devenit cel mai recent politician de dreapta care face o vizită solidară la locul construcţiei, unde a dat vina pe rivalul său, ministrul Apărării Moshe Ya"alon, pentru situaţia de criză.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat astăzi că a autorizat începerea "imediată" a construcţiei unui număr de 300 de locuinţe în Cisiordania ocupată, potrivit AFP şi Reuters.

"După consultări la biroul premierului, construcţia imediată a 300 de locuinţe la Beit El a fost autorizată", potrivit unui comunicat al biroului premierului, care a anunţat de asemenea "planificarea" construcţiei a peste 500 de locuinţe în Ierusalimul de Est.

Ultranaţionaliştii din coaliţia de guvernare a premierului Benjamin Netanyahu i-au cerut acestuia să grăbească proiectul celor 300 de locuinţe, anunţat pentru prima dată în urmă cu trei ani.

În ceea ce priveşte proiectul din Ierusalimul de Est, Netanyahu "a autorizat planificarea construcţiei de locuinţe la Pisgat Zeev, Ramot, Guilo şi Har Homa", toate cartiere de colonişti în partea ocupată şi anexată de Israel din 1967.

Circa 400.000 de colonişti israelieni trăiesc în prezent în Cisiordania şi, la zece ani de la retragerea unilaterală a Israelului din Gaza, majoritatea israelienilor doresc reluarea colonizării în Gaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb