CÎŢU: "Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri, în paralel cu vaccinarea, pentru evitarea carantinei zonale"

A.P.
Politică / 24 martie 2021

"Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri, în paralel cu vaccinarea, pentru evitarea carantinei zonale"

Premierul Florin Cîţu le-a cerut, miercuri, reprezentanţilor autorităţilor locale să se implice în continuare în aplicarea fermă a actualelor măsuri de protecţie sanitară, subliniind că respectarea strictă a actualelor reguli, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, ar fi suficiente pentru evitarea altor măsuri restrictive sau a carantinării zonale, potrivit Agerpres.

"Am continuat ieri discuţiile cu reprezentanţii autorităţilor locale - primari ai municipiilor şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene. Suntem preocupaţi cu toţii să protejam sănătatea şi viaţa cetăţenilor, să menţinem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil şi determinat, indiferent de formaţiunile politice din care facem parte. Am făcut apel la reprezentanţii autorităţilor locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecţie sanitară, în derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi în informarea corectă a oamenilor. Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri - purtarea măştii sanitare în spaţii publice, distanţarea, evitarea aglomeraţiei - în paralel cu procesul susţinut de vaccinare, pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului", a scris Florin Cîţu, miercuri, pe Facebook.

Premierul adaugă faptul că în discuţiile cu primarii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene au fost analizate soluţii pentru ca pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în magazine sau pieţe, în şcoli sau la locul de muncă, toţi cetăţenii să-şi protejeze sănătatea şi să nu îi pună în pericol pe cei din jur.

"Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare şi legea să pună în pericol viaţa şi sănătatea majorităţii cetăţenilor. Reprezentanţii instituţiilor statului - poliţiştii, jandarmii - vor fi în mijlocul oamenilor şi vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. Nu facem rabat, nu facem excepţii. Nimeni nu este mai presus de lege", a punctat Cîţu.

Premierul precizează că, în paralel, va fi crescută capacitatea de vaccinare, inclusiv în zonele mai greu accesibile.

"În paralel, vom creşte capacitatea de vaccinare, astfel încât la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze şi să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare. Înţeleg efortul făcut de toată lumea în această perioadă, însă este nevoie să continuăm pentru ca în următoarele două luni cele câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăşi cu bine pandemia", a mai afirmat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. IOHANNIS a FEDERALIZAT ROMANIA dupa modelul GERMAN.Dupa ce a pierdut alegerile cu PNL,IOHANNIS,a stabilit ca Romania sa fie impartita in LANDURI,precum Germania. Pentru acest lucru,avea nevoie ca la guvernare sa fie mai multe partide carora sa le imparta Tara,dupa cum dorea el.Dupa ce Guvernul a fost instalat,s-a trecut la impartirea Tarii,dupa modelul jocului de carti,si fiecare Partid a primit cate o HALCA din Tara dupa scorul obtinut la alegeri.Ca sa conduca Guvernul federal,IOHANNIS l-a ales ca Premier pe Florin Catu,sperand ca "SCOLILE",absolvite de acesta v-a face din el,ANGELE MERKEL a Romaniei,fara sa tina cont ca FLORINEL,avea in pantaloni oua si nu o pisica neagra.Ce a iesit din aceasta STRUTO-CAMILA tipic romaneasca,o simt astazi romanii.Iata,la Timisoara(IOHANNIS nu s-a gandit la asa ceva),prefectul si primarul sunt de la USR iar presedintele consiliului judetean de la PNL.Ce a iesit din aceasta BULIBASEALA,vedem acum. In timp ce prefectul si primarul trage HAIS,presedintele consiliului Judetean trage CEA.Consecintele,SUFERA TIMISORENI. Aceeasi situatie si in alte parti exemplu la CLUJ,unde prefectul vorbeste ungureste iar primarul si presedintele consiliului judetean nu pricep aceasta limba.Exemplele pot continua daca luam in calcul chiar si Bucurestiul,unde primarul nu se stie ce "SEX",are,PNList sau USRist,iar prefectul este USRist.Din aceasta IMPARTEALA,sufera toata Romania,iar VASALE CATU,este un NAGAT,care nu conduce nimic In afara de un grup de "EXPERTI",care sunt invizibili,pe ARAFAT si cateva Landuri PNLISTE. IOHANNIS,este atat de multumit de HAOSUL din Romania,incat se da cu SKIURILE,merge linistit sa isi viziteze nevasta la Sibiu,si din cand in cand merge prin TARA ca sa umple o groapa in care unii ii pun cate un pom,cu gandul ca are mustrari de constinta ca i-a lasat pe prietenii lui de la SWAIKOFER sa CHELEASCA Muntii Romaniei.O TARA vesela dar plina de MORTI,din cauza lipsei de oxigen in urma padurilor taiate.Traiasca ROMANIA FEDERALA.!

    asta e autist sau nu traieste in lumea reala. e ca un extraterestru parasutat aici care incearca sa inteleaga omenirea si nu prea are succes. omu lui dumnezeu, poti sa porti cate masti vrei pe strada, dar atat timp cat esti liber sa mergi in vizita la oricine, cum sa te astepti sa nu fie cazuri? pe strada nu se infecteaza nici dracu, dar tu crezi ca lumea se infecteaza pt ca unii o poarta sub barbie, nu pt ca oricine poate merge in vizita la oricine. nu zic sa se interzica mersul in vizita, pt ca:

    1) ghici ce, e imposibil sa previi chestia asta in majoritatea cazurilor 

    2) da-o incolo, ce viata mai e si asta, nu e sustenabil nici pe termen scurt. cine socializeaza in privat in asuma riscul asta voluntar, iar cat timp poarta masca la lucru si in magazine, nu ar trebui sa infecteze pe nimeni.

    aici e spilul 2, pe langa cel cu socializarea in privat. lumea poarta masca de forma pe strada, iar la lucru...mai vedem. mai ales la firmele mici,ca la banda in fabrici probabil se respecta, din fericire. 

    1. Apropo. Nu mi-am inchipuit vreodata ca in USR pot exista niste "FAPTURI",ca "STRAMBA",consiliera de la Timisoara care s-a visat ANA PAUKAR" de USR. Nu imi vine sa cred ca TIMISORENII,au votat astfel de "caricaturi",care sunt bune de sperietori in lanurile de porumb. Dragi Timisoreni,aveti ce ati votat si cred ca ar trebui sa va fie rusine sa mai spuneti ca Revolutia din 89 a inceput la Timisoara. Poate ca sunt prea dur,dar iata ce ati adus voi pe capul romanilor prin revolutia din 89,RUSINICA.!

      e un adevar in "neomarxismul" ala de care sunt acuzati. ca votant al usr, am zis sa le dau o sansa, sa vad de ce sunt in stare, ca nu erau la putere, nu erau in consiliile locale...dar s-au strecurat persoane groaznice, care nici nu-si dau seama ca prin actiunile lor distrug coeziunea sociala, "infierand" oameni care fac o ilegalitate care in mod normal, in restul situatiilor, nu e ilegala, ci doar cand se depaseste un indice stabilit arbitrar. ok, daca aveau informatii despre restaurante deschise in interior, ajungea sa informeze autoritatile, nu sa faca inscenari si sa-si faca publicitare si sa promoveze ura. nu se gandesc ca poate peste cateva saptamani ilegalitatea infierata cu atata ura nu va mai fi ilegala (ori ca se schimba limita, ori ca scade indicele)si vor trebui sa traiasca in pace cu oamenii pe care i-au prigonit si umilit? va mai fi posibila pacea? inca o data, daca doar denuntau, era una. dar nu, au facut show.

      bine spus

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb