CÎŢU: "Guvernul va aloca, anual, cel puţin 15 miliarde de euro pentru investiţii"

J.P.
Politică / 25 iunie 2021

"Guvernul va aloca, anual, cel puţin 15 miliarde de euro pentru investiţii"

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că Guvernul va aloca, anual, cel puţin 15 miliarde de euro pentru investiţii şi a subliniat că acest aspect, alături de cele 76 de miliarde de euro proveniţi din fonduri europene, reprezintă o oportunitate pentru companiile care doresc să dezvolte afaceri în ţara noastră, conform Agerpres.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe organizate de Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România) şi Comitetul Economiei Germane pentru Europa de Est e.V. (OA), cu sprijinul Asociaţiei Camerelor Germane de Comerţ şi Industrie e.V. (DIHK).

Potrivit premierului, cei 76 de miliarde de euro, proveniţi din Planul de Redresare şi Rezilienţă, precum şi din celelalte fonduri europene, reprezintă o oportunitate importantă pentru ţara noastră, la care se vor adăuga cel puţin 15 miliarde de euro cheltuite anual de Guvern pentru investiţii.

"Lucrurile merg într-o direcţie bună. Ne vom axa pe investiţii, consider că aceasta este soluţia. România are nevoie de investiţii, ceea ce cred că reprezintă o oportunitate pentru companii, inclusiv din Germania. Aceste investiţii trebuie realizate de către companii cu experienţă, care au investit şi în alte state şi care ştiu cum să facă acest lucru în mod rapid, profesionist. Aceasta este oportunitatea: 76 de miliarde de euro care vin în România din fonduri europene şi 15 miliarde de euro, anual, din investiţii guvernamentale", a spus premierul.

Cîţu a reamintit că agenţia Standard & Poor a modificat perspectiva României de la "negativ" la "stabil". Totodată, a reiterat angajamentul Guvernului de a nu creşte taxele, arătând că există şi alte modalităţi prin care pot fi crescute veniturile.

"Nu vrem să schimbăm regulile în timpul jocului. Am spus că vom fi predictibili. Discutăm cu asociaţiile reprezentative ale mediului de afaceri de fiecare dată când dorim să facem o schimbare. Dar în ce priveşte introducerea unor noi taxe, ne menţinem hotărârea de a nu introduce altele noi şi puteţi vedea acest lucru şi în PNRR, în partea destinată reformelor. Vom reduce deficitul prin creşterea veniturilor, prin plata voluntară a taxelor şi controlul cheltuielilor", a mai spus premierul.

Potrivit lui Florin Cîţu, creşterea investiţiilor din primul trimestru demonstrează că există încrederea în actualul Guvern din partea mediului de afaceri.

"Relaţia dintre economia românească şi germană este una puternică. Din punctul meu de vedere, trebuie să devină şi mai puternică şi acesta este ce va face Guvernul în viitor. Vom face multe lucruri pentru ca România să devină mai atractivă pentru investiţii (...). Strategia noastră pentru acest an şi pentru următorii prevede creşterea graduală a investiţiilor guvernamentale în economie", a subliniat premierul.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. bla, bla, bla!

    nati'o coapta manc'o fripta! 

    Astia cand fura spun ca 'aloca investitii'

    Foarte multi romani sunt foarte nemultumiti de catre presedintele iohannis precum si de catre premierul catu.Eu,nu ii inteleg pe acesti nemultumiti,deoarece Romania,este atat de bine condusa de catre cei doi (Ne)demnitari cum nu a fost ea condusa de nimeni. Ce NOROC pe capul romanilor sa fie condusi de asa somitati.Europa,este incantata de cresterea economica a romaniei,care are cea mai mare crestere din lume,dar romanii,o tin langa ca tara se duce in cap. Eu,nu cred si sa spun si de ce,iata.La Cotroceni,avem un presedinte mai destept ca Roubini,.Am vazut cum a conceput el PNRR de au cazut pe spate cei de la Comisia Europeana cand l-au citit si mai multe tari europene,printre care Germania,Franta,Italia si Portugalia,au copiat in totalitate PNRR ul romanesc.Apoi,tot presedintele,a iesit intr-o conferinta de presa si i-a informat pe romani cum a "UCIS" el virusul Covid si iata ca suntem printre putinele Tari,care nu mai avem nevoie sa ne vaccinam. Iata daca America l-a avut pe medicul FAUCI,Romania l-a avut si ea pe IOHA-BUCII.La guvern,troneaza "ganditorul de la "HAMANGIA",care tot asa cum este statuia descoperita in dobrogea,ganditorul are alaturi o femeie. cred ca ganditoarea este Raluca Turcan,care din mintea ei diabolica a facut fericiti pensionarii din romania.Asa ca ,carcotasilor care contesta competenta celor care conduc romania,le spun sa ii multumeasca lui dumnezeu ca ne-a dat astfel de conducatori. Ce ziceti dragi romani.?

    1. Ce zic eu, "dragă .3. române"? ; eu sunt foarte nemulțumit de CĂTRE gramatică și de CĂTRE tastatură. E bine că ești nemulțumit "de CĂTRE președinte și de CĂTRE premier" , căci meriți/merită din plin și ei.

      Bun patriot ești , că ai scris România cu majusculă (la început) .... fie-ți iertată "românia" de 3 ori, mai jos.  

      Cârcotașii nu îi vor mulțumi lui... "dumnezeu" (fără D ?)... căci ei cred în ... Divinitate, o Putere Supremă, o Alt-Ceva... ascunsă, încă, dar palpabilă și argumentată științific.  

      Cârcotașii, în glumă, îi spun

      *Bărbosu'*...  

      "Bărbosu" sau Ăl de Sus... *Ăl de Pretutindeni*, mai corect...

      ...a nu se confunda /nicio aluzie la... Cel cu:

      ^Comentariu eliminat conform regulamentului^ , dar nu semnează, o pune pe "Redacția".  

      ... nici "dobrogea" nu s-a procopsit cu majuscula "D".

      O s-o pățești ! ;să nu-i calci nisipul AUR.it în vara asta! (toți greșim, dar unii tac)+(scuză-mă că m-am băgat).

      PS. : totuși... "Moțiunea de cenzură" .... ca și ^Morți unea^ trecută... NU.E Moțiune... NU E !  

    Eu cand am zis ca e meseriash Citu, am stiu ce zic!

    Nu e vorba ca sunt bancher si el a fost la fel bancher.  

    E vorba ca e meseriash si stie ce face!  

    Indiferent ce schimbari au loc in Guvern eu recomand mentinerea lui ca premier!  

    USR trebuie sa zboare din guvern... sa se ocupe in continuare de studiile privind masturbarea la copiii sub 6 ani, de dreptul la nastere acordat barbatilor, de atacarea radacinilor poporului roman (proprietatea, biserica, traditiile, familia clasica) si alte aberatii de tip " omul nou" , de sorginte neo-marxist leninista!  

    La gunoi cu neo-marxistii leninisti de la USR, scrasnirea dintilor sa se abata peste fruntile gunoaielor de la USR-PLUS! Toti barbatii lor sa ramana insarcinati ei intre ei in grup in timp ce recita psalmi satanici si sa nasca mortaciuni zemuinde! (am inspiratie de poet deja :D ) 

    1. Delirezi.

      :) si cand s-o intampla asta ( " La gunoi cu neo-marxistii leninisti de la USR") ce o sa mai zici de delirul meu?

      o sa mai zici ceva?  

      nu.

      o sa taci ca un caine nenorocit cum au tacut si altii (la fel " anonimi" ) dupa ce s-a intamplat ce am anticipat ca se va intampla. Oameni de nimic ce sunteti ... atacati din ascundere si anonimat pentru ca atata puteti.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb