CIUCĂ ÎL CONTRAZICE PE CÎŢU: "Evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt atribuţiile premierului"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 23 martie 2022

"Evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt atribuţiile premierului"

Evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt la latitudinea şefului Guvernului, a declarat, ieri, prim-ministrul Nicolae Ciucă, care a ţinut să precizeze că în şedinţa coaliţiei de guvernare de luni nu a fost făcută o evaluare a membrilor Cabinetului său.

"Am discutat cu liderii partidelor şi mi-au confirmat că nu este vorba despre nicio evaluare, motiv pentru care am continuat să-mi desfăşor activitatea la Guvern pe problemele curente, care nu sunt deloc simple, şi în felul acesta facem tot ce este posibil să sprijinim activitatea care se desfăşoară, în aşa fel încât să gestionăm criza refugiaţilor şi, de asemenea, să ne ocupăm de problemele care ţin de economie. (...)

Am discutat cu domnul preşedinte Cîţu, cu domnul preşedinte Ciolacu şi mi-au confirmat amândoi că nu a fost vorba despre niciun fel de evaluare. (...) Evaluarea şi remanierea, în conformitate cu prerogativele înscrise în reglementările în vigoare, sunt la latitudinea premierului", a afirmat premierul Nicolae Ciucă, ieri, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Şeful Guvernului a menţionat că remanierea miniştrilor este decizia strictă a premierului, pe baza dialogului cu cei implicaţi.

Declaraţiile premierului sunt contradictorii faţă de cele ale preşedintelui PNL, Florin Cîţu, care a vorbit atât luni, cât şi ieri, despre evaluarea miniştrilor liberali, care nu trebuie să se cramponeze de funcţiile deţinute.

"Nimeni nu a vorbit de remaniere, eu vorbesc de evaluare, iar cei care trebuie să facă mai bine vor face mai bine. Toţi miniştrii PNL sunt evaluaţi şi acolo unde am ceva de spus le voi spune miniştrilor respectivi. Mă interesează să avem, cel puţin, reprezentanţii PNL în Guvern să îşi facă treaba cât mai bine, pentru că sunt acolo reprezentanţi ai PNL şi sunt în numele şi pentru cetăţeni. PNL a arătat că niciodată oamenii din PNL nu se cramponează de funcţii şi atunci când este nevoie şi dacă simţim că trebuie să facem o schimbare, o facem. Dar, repet, evaluarea nu are legătură doar cu ieri. Eu cred că toţi membrii PNL - nu cred, sunt sigur, aici nu există niciun dubiu - doresc binele PNL, eu nu cred că este un om în PNL care va spune că el se cramponează de funcţie", a spus, ieri, Florin Cîţu.

Întrebat dacă evaluarea miniştrilor trebuie făcută de premier sau de preşedintele partidului, el a explicat că prim-ministrul îşi face propria evaluare, aşa cum la partid se face o evaluare separată a miniştrilor.

"Bineînţeles că premierul îşi face propria evaluare, noi la partid ne facem propria evaluare, pe noi ne interesează să vedem cum creşte partidul, unde putem să îmbunătăţim, unde avem probleme, care sunt lucrurile care au făcut să nu creştem atât de rapid cât am fi putut să creştem în ultima perioadă şi cum putem să îmbunătăţim. Până la urmă, conducerea PNL trebuie să ia toate măsurile să se asigure că PNL, în 2024, va fi cel mai mare partid din România", a spus Florin Cîţu.

Liderul liberal a menţionat că singurele soluţii pentru creşterea economică sunt alocarea efectivă a 7% din PIB pentru investiţii şi reducerea deficitului bugetar printr-o colectare mai bună şi printr-o administrare mai bună a cheltuielilor publice.

În şedinţa de ieri a liderilor liberali, aceştia au semnat un angajament prin care îşi asumă alocarea a 2,5% din PIB pentru cheltuielile privind apărarea şi au aprobat în unanimitate protocolul de fuziune cu ALDE, potrivit declaraţiei de presă făcută la finalul şedinţei de Florin Cîţu, preşedintele PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb