CLAUDIA ŢAPARDEL, APEL CĂTRE COMISIA EUROPEANĂ: "Protejaţi spaţiul Schengen şi libera circulaţie a cetăţenilor europeni"

Ioana Dogaru
Politică / 21 ianuarie 2016

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel a transmis o interpelare Comisiei Europene cerând ca spaţiul Schengen să fie protejat, ca răspuns la controalele la graniţă impuse de state precum Austria, Suedia sau Danemarca, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri redacţiei.

"Am transmis Comisiei Europene că securitatea şi libera circulaţie a cetăţenilor UE nu trebuie să fie privite într-o manieră simplistă: una da, alta nu. Putem să le avem pe amândouă şi este absolut îngrijorător că în contextul crizei migranţilor, Consiliul şi Comisia Europeană asistă neputincioase la posibila dezintegrare a spaţiului Schengen", a declarat eurodeputata.

"În ultimele luni afluxul de imigranţi care au ajuns în Statele Membre UE a crescut exponenţial, depăşind pragul psihologic de un milion la sfârşitul anului trecut. Acest lucru a determinat unele dintre statele membre, cum ar fi Danemarca, Suedia sau Austria să reintroducă temporar controlul la frontiere.

Pe termen lung, persistenţa acestor măsuri ar putea pune în pericol viabilitatea Acordului Schengen şi libera circulaţie a persoanelor şi mărfurilor în UE", se arată în interpelarea transmisă de Claudia Ţapardel Comisiei Europene.

În contextul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Olanda, Claudia Ţapardel a sesizat lipsa de pe lista de priorităţi a protejării integrităţii şi continuităţii spaţiului Schengen, precizează sursa citată.

"Schengen rămâne o întrebare fără răspuns din partea Consiliului şi Comisiei Europene, nu numai pentru România şi pentru Bulgaria care sunt împiedicate abuziv să intre în Schengen, dar şi pentru restul statelor membre care consideră că Europa unită nu poate exista fără asigurarea dreptului fundamental la liberă circulaţie pentru toţi cetăţenii săi", a punctat Claudia Ţapardel, eurodeputată PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Europa unita inseamna ca daca noi suntem controlati, sa fie controlati toti. Schengen doar petru unii inseamna segregare, nu unire. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb