CLAUDIU TÂRZIU: "Legea bugetului pe 2022 este tratată neserios"

G.B
Politică / 22 decembrie 2021

Claudiu Târziu

Claudiu Târziu

Senatorul AUR Claudiu Târziu a afirmat, astăzi, că legea bugetului de stat pe 2022 este una importantă care, însă, este "tratată neserios" de liderii coaliţiei de guvernare, el susţinând că există "o asimetrie majoră între nevoile reale ale cetăţenilor şi susţinerea structurilor de forţă", potrivit Agerpres.

"Avem din nou de votat o lege foarte importantă, foarte serioasă, la care ne raportăm într-un mod foarte neserios. La fel cum am făcut pentru bugetul din acest an, aproape tras la indigo, ba chiar mai rău se întâmplă pentru bugetul de anul viitor. Dovadă că nici măcar liderii coaliţiei nu iau în serios lucrurile astea stă faptul că atât preşedintele Camerei, cât şi preşedintele Senatului, după ce au început şedinţa, au găsit de cuviinţă să o părăsească şi să-şi lase înlocuitori, în răspăr cu Regulamentul de funcţionare al Camerelor reunite în plen. De asemenea, ştiţi foarte bine că timpul pentru cunoaşterea proiectului de lege depus şi pentru amendarea lui a fost extrem de scurt, făcut special ca doar să bifăm că am avut şi această activitate şi să nu putem să ne raportăm în mod serios la ea. Grăbirea dezbaterilor arată aceeaşi neseriozitate, ne grăbim să plecăm în vacanţă, de aceea facem votul astăzi să nu ne mai lungim până mâine", a declarat Târziu, la dezbaterea din plenul Parlamentului asupra proiectului bugetului de stat pe 2022.

El a spus că există "o asimetrie majoră" între nevoile reale ale cetăţenilor şi susţinerea structurilor de forţă, care sunt "mai mult în beneficiul celor de la putere".

"Aşa, bunăoară, se clamează înfiinţarea unei minister al Familiei pe care, altminteri, l-am aplauda dacă am crede că e o treabă serioasă, dar este peste tot o treabă penelisto- pesedisto- udemeristă făcută de mântuială şi asta arată bugetul care i-a fost alocat de doar aproximativ 37 de milioane de euro. Ce să faci cu banii ăştia mai întâi? Doar să funcţioneze personalul şi clădirea principală a ministerului poate, atât", a menţionat Târziu.

El a mai susţinut că învăţământul este subfinanţat, sănătatea nu a cunoscut nicio creştere în bugetul de anul viitor, în timp ce sunt acordate suplimentări la bugetele serviciilor de informaţii.

"Una peste alta, este o bătaie de joc şi eu unul mă declar scârbit", a conchis senatorul AUR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Puncte de vedere corecte !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb