CNADNR:  O echipă de alpinişti lucrează la îndepărtarea blocurilor de stâncă pentru deblocarea drumului între Căciulata şi Brezoi

Adina Lateş
Companii / 2 decembrie 2015

O echipă de alpinişti lucrează la îndepărtarea blocurilor de stâncă de pe Valea Oltului, în apropiere de DN 7 (între Căciulata şi Brezoi), porţiune de drum care a fost blocată marţi, 1 decembrie, după ce mai mulţi bolovani s-au desprins de pe versant, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

"În cursul zilei de ieri (1 decembrie 2015), imediat după producerea incidentului, drumarii au acţionat în vederea degajării unui fir de cale, astfel încât utilizatorii să nu rămână blocaţi în trafic pentru o perioadă lungă de timp, putând astfel să-şi continue călătoria în condiţii de siguranţă", se menţionează în comunicat.

Potrivit CNADNR, reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Râmnicu Vâlcea au acţionat în vederea degajării părţii carosabile pe parcursul serii şi a nopţii de 1 decembrie spre 2 decembrie 2015.

"În prezent, la faţa locului, se află o echipă de alpinişti care lucrează la îndepărtarea blocurilor de stâncă de pe partea superioară a versantului, astfel încât să înlăture pericolul unor viitoare alunecări şi să poată fi redată circulaţiei rutiere acest sector de drum naţional", se mai precizează în comunicat.

CNADNR menţionează că are în administrare partea carosabilă şi o porţiune din vecinătatea drumului care este destinată exclusiv semnalizării rutiere sau altor scopuri legate de întreţinerea şi exploatarea drumului.

De asemenea, reprezentanţii CNADNR subliniază că există o zonă de protecţie situată de o parte şi de alta a drumului care rămâne în administrarea persoanelor fizice sau juridice care le au în administrare/proprietate, cu condiţia să nu aducă prejudicii drumului sau derulării în siguranţă a traficului rutier.

"În situaţia de faţă, zona la care facem referire se află în administrarea RNP-Romsilva, Direcţia Silvică Vâlcea, precum şi Parcul Naţional Cozia", precizează compania.

Potrivit CNADNR, pentru creşterea siguranţei rutiere, reprezentanţii instituţiei au ancorat plase care să protejeze partea carosabilă de posibilele căderi de pietre, însă, din cauza ploilor însemnate cantitativ din ultimile zile, porţiuni de rocă au fost destabilizate, acestea provocând ebulmentul ce a acoperit carosabilul.

"De îndată ce echipa de alpinişti finalizează acţiunea de intervenţie pe care o desfăşoară, CNADNR, împreună cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere, va decide deschiderea traficului rutier pe acest sector de drum", se arată în document.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb