CNN: Trump spune că Războiul Civil American poate fi negociat

A.F.
Fonduri Europene / 8 ianuarie

CNN: Trump spune că Războiul Civil American poate fi negociat

Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat că Războiul Civil American poate fi evitat prin "negociere" şi susţine că lupta pentru abolirea sclaviei în SUA nu a fost necesară şi că Abraham Lincoln ar fi trebuit să facă mai mult pentru a evita vărsarea de sânge, relatează CNN.

"S-au făcut atât de multe greşeli. Vedeţi, a fost ceva ce cred că ar fi putut fi negociat, ca să fiu sincer cu voi", a declarat Trump la un eveniment de campanie în Newton, Iowa. "Cred că s-ar fi putut negocia asta. Toţi oamenii au murit. Atât de mulţi oameni au murit".

Comentariile fostului preşedinte au loc cu puţin peste o săptămână înainte de primele adunări electorale naţionale din Iowa, unde are un avans semnificativ în sondaje faţă de cei mai apropiaţi rivali ai săi, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, şi fostul guvernator al Carolinei de Sud, Nikki Haley.

Cu mai mult de o săptămână înainte de comentariile lui Trump, Haley a răspuns la o întrebare despre cauza Războiului Civil fără a menţiona sclavia - forţa motrice din spatele războiului. De atunci, ea a revenit asupra declaraţiilor, spunând în repetate rânduri că a crezut că acest fapt era de la sine înţeles.

Comentariile lui Trump nu au fost făcute ca răspuns sau referire la cele ale lui Haley.

De fapt, înainte de începerea Războiului Civil au existat eforturi pentru o înţelegere pentru a salva Uniunea. Dar viitorul sclaviei în Sud nu a putut fi soluţionat prin compromis şi naţiunea a intrat în război cu ea însăşi. Trump nu a spus cum ar fi împiedicat conflictul, pe care l-a mai numit "atât de oribil, dar atât de fascinant".

"A fost, nu ştiu, a fost pur şi simplu diferit", a spus Trump despre război. "Pur şi simplu mi se pare - sunt atât de atras să îl văd".

După ce a descris rănile suferite de soldaţi pe câmpul de luptă, Trump a spus: "Nu este nimic frumos în asta", adăugând că războiul a fost unul "dur pentru ţara noastră".

De asemenea, el a sugerat că Lincoln nu ar avea acelaşi renume istoric "dacă l-ar fi negociat".

Fosta reprezentantă republicană republicană Liz Cheney a criticat pe reţelele de socializare afirmaţia lui Trump, întrebând cum pot republicanii care l-au susţinut pe fostul preşedinte "să apere aşa ceva?".

"Ce parte a Războiului Civil "ar fi putut fi negociată"? Partea cu sclavia? Partea cu secesiunea? Dacă Lincoln ar fi trebuit să menţină Uniunea?" a scris Cheney. "Întrebare pentru membrii GOP - partidul lui Lincoln - care l-au susţinut pe Donald Trump: Cum puteţi să apăraţi acest lucru?"

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Gura pacatosului adevar grai.

    trumpita asta vrea: razboi civil.  

    altfel de ce ar vorbi despre asa ceva? de ce i-ar fi chemat pe acoliti la capitol dupa pierderea alegerilor?

    probabil de la prea multa avere, s-a dus cu capul. 

    Are dreptate , un om cu capul pe umeri in contrast cu fumatorii woke

    „A-si da arama pe fata ”.Inexplicabilul devine acum explicat .Ne-am ferit cu totii in a vedea adevarul si in a intelege motivele Rusiei atunci cind a inceput razboiul cu fratii ucrainieni .Acum totul are o logica ce se incadreaza in decizia lui Trump de a cere mai direct sau in mod indirect atacarea Capitoliului ca si perseveranta lui Trump de a mai candida pentru un viitor mandat chiar daca nu are nici macar sustinerea unei majoritati a votantilor republicani .Stie foarte bine ca nu poate cistiga dar poate diviza societatea Americana pina in punctul in care distrugerea Confederatiei devine posibila .Direct (daca cistiga mandatul )sau indirect(daca nu il cistiga ) se pare ca doreste ( ca si Iranul disparitia Israel) disparitia SUA asa cum o stim noi azi .

    1. iar inventezi?

    Mascarada cu atacul Capitoliului este cea mai ridicola inscenare la acest nivel . nimeni nu se poate apropia de Capitoliu , dar pe 6 ian politistii erau f amabili si te invitau inauntru . si prost sa fii si tot nu inghiti .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb