COACHING ESSENCE: "Liderul autoritar nu îşi mai are locul în mediul de afaceri, este vremea pentru liderul-antrenor"

Adina Lateş
Companii / 8 decembrie 2015

Mediul de afaceri din România şi-a reorientat stilul managerial după noul trend mondial, iar marile companii sau IMM-urile caută din ce în ce mai mult un nou tip de lider, care nu face parte nici din categoria liderilor autoritari, dar nici din cea a liderilor consensului. La ora actuală, cei mai performanţi manageri s-au dovedit a fi liderii-antrenori, deoarece aceştia au reuşit să-şi angreneze cel mai bine echipa în proiecte şi să le acorde şansa fiecărui membru de a excela în aria lui de competenţă, informeză un comunicat Coaching Essence.

Reprezentanţii Coaching Essence afirmă că nu trebuie să ne concediem actualii manageri pentru modul în care au condus până acum organizaţia, deoarece aceştia nu au făcut decât să se adapteze la un context, ci este nevoie să le oferim posibilitatea de a învăţa şi a experimenta noua strategie de a conduce sau, mai corect spus, de a antrena.

"Coaching-ul necesită nişte abilităţi şi competenţe noi, mult diferite de cele cu care majoritatea managerilor s-au obişnuit până acum. Avem nevoie de aceste abilităţi atunci când delegăm, când luăm atitudini, când ne exprimăm o opinie în faţa echipei etc. Coach-ul sau liderul-antrenor este în continuare responsabil de performanţa echipei, însă nu va mai controla fiecare aspect din angrenajul echipei, ci îşi va antrena echipa pentru a performa, îi va transforma pe angajaţi în coechipieri şi nu în concurenţi", declară Tiberiu Felber, directorul general al Coaching Essence şi specialist în coaching.

"Rolul unui manager cu stil de coaching este diferit de cel al unui coach extern. În timp ce persoana din urmă îşi permite luxul de a-şi concentra atenţia strict pe obiectivele de dezvoltare sau de performanţă ale clientului său, managerul-coach trebuie să aibă grijă ca aceste obiective ale clientului să se realizeze, dar să le şi echilibreze cu cele ale celorlalţi membri ai echipei şi ale organizaţiei, în ansamblul ei", precizează sursa citată.

În acest sens, Coaching Essence au lansat "Ghidul beneficiarului de coaching", care se poate descărca gratuit de pe http://www.coaching-essence.ro/alege-un-coach/coaching-ca-still-de-management.html şi organizează primul program intensiv de formare în Coaching, "Coaching for Now", atestat în limba română şi aprobat de Societatea Română de Coaching şi de Federaţia Internaţională de Coaching.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb