Coaliţia a stabilit pragul pentru abuzul în serviciu, la suma de 9.000 de lei

I.A.
Politică / 4 aprilie 2023

Coaliţia a stabilit pragul pentru abuzul în serviciu, la suma de 9.000 de lei

Liderii coaliţiei s-au reunit, marţi, la Palatul Victoria, pentru a decide în privinţa pragului pentru abuzul în serviciu, din proiectul Codului Penal care se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor, potrivit news.ro.

Conform unor surse politice, în această şedinţă s-a stabilit că valoarea pragului să rămână la 9.000 de lei, propunerea iniţială cu care ministrul Justiţiei a venit, în urma votului din Senat. Partidele au ţinut cont şi de decizia CCR prin care un salariul minim reprezintă un prag prea mic pentru abuzul în serviciu.

Comisia juridică urmează să dezbată proiectul de lege şi amendamentele începând cu ora 15.00 în urma deciziei politice din coaliţie.

Aceasta îşi propune ca proiectul de lege să fie adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

În acord cu deciziile CCR, modificările aduse Codurilor penale sunt jalon în PNRR. Astfel încât Parlementul trebuie să dezbată aceste proiecte pentru a nu afecta atragerea fondurilor europene alocate României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

S-a ajuns la un acord pe propunerea Ministrului Justiţie pentru un prag de 9.000 de lei în coaliţie. Echivalentul a trei salarii minime brute, aşa cum au propus specialiştii din cadrul ministerului.

În urma discuţiei cu ministrul Justiţiei, liberalii au propus iniţial luni ca pragul pentru abuzul în serviciu să fie redus la două salarii minime, respectiv la suma de 6.000 de lei însă cei de la PSD nu au fost de acord.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Deci 9.000 de lei vor fi scutiti de taxe si pentru privati daca introduceti prag?

    Sau daca am de platit taxe de pana in 9.000 lei nu mai platesc nimic pentru ca voi introduceti prag la furt din banul public? 

    1. După ce argumente penible dai sigur ai crezut toate prostelile anilor trecuți cu "Dragnea crește datoria" (în realitate o scădea), dacă te vaccinezi "nu mai faci COVID", liberalizarea prețului la energie/gaz va "scădea" prețul și muuuulte alte sloganuri menite să spele creierele oamenilor.

      Pragul ăla pentru abuzul în serviciu e util! Ar fi trebuit să fie introdus de mult timp!

      E util din multe motive. Pentru ca organele dă "Justițe" să se concentreze pe corupția serioasă și nu pe găinăriile (făcute intenționat sau nu) de un funcționar pentru a obține lovituri politice. Pentru ca actul administrativ să se deblocheze - în momentul de față sunt mulți funcționari care de frica unor mizerii în Justiție nu mai semnează mare lucru. Și pentru a asigura un mimin de echitate: numai cine nu muncește nu greșește. Iar pentru pagube minore chiar nu-i cazul să blochezi actul de Justiție cu tot felul de nimicuri. 

      Logica ta e cam lipsa, la fel ca a legii! Daca un functionar cu trecere stabileste un comision de 8000 lei pentru fiecare autorizatie pe care o intermediaza, se numeste ca-i legal, chiar daca a intermediat 1000 de autorizatii?

      E legal si moral, asa e la noi la dacii crestinati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb