Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) îi sfătuieşte pe antreprenorii de la noi să ia legătura cu ataşaţii comerciali ai României pentru a-şi putea internaţionaliza şi extinde mai uşor afacerile, a spus Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat, în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
Domnia sa a mai spus: "Vă recomand să identificaţi asociaţii şi patronate şi să vă înscrieţi în ele. În momentul acesta, noi avem un Consiliu de Export care funţionează foarte bine, dar se pare că firmele din anumite sectoare participă mai des la târguri şi la misiuni economice decât altele, ponderea nu este chiar echilibrată. Aici ne dorim să punctăm şi noi mult mai bine şi să scoatem cât mai multe produse româneşti la export, dar prin neimplicarea agenţilor economici sau din cauză că aceştia nu cunosc faptul că avem şi aceste instrumente care funcţionează foarte bine în cadrul MMACA, nu reuşim să atingem nici noi punctele acestea. Aşadar, vă rog să luaţi legătura cu cei din departamentul de comerţ exterior".
Totodată, oficialul din cadrul MMACA a amintit că ministerul pe care îl reprezintă gestionează direcţia pentru investiţii străine şi cea pentru mediul de afaceri.
Direcţia pentru mediul de afaceri se ocupă de pachetul legislativ dedicat antreprenorilor şi de propunerile de finanţare, adăugând: "În aceşti trei ani de mandat am reuşit să avem o lege a francizei şi una a incubatoarelor, care a fost aprobată prin HG la începutul acestei luni, acum este în Parlament, a trecut de Senat şi sunt convinsă că va trece şi de plenul Camerei Deputaţilor. Avem, în momentul acesta, Legea Prevenirii, benefică agentului economic pentru că în primul rând îl sprijină în relaţia cu statul şi rog antreprenorii să se implice în tot ceea ce înseamnă actualizarea pachetului legislativ destinat pentru că altfel, nu vor fi identificate toate aspectele care ei doresc să fie punctate".
În ceea ce priveşte Direcţia pentru investiţii străine, doamna Pîrvănescu a amintit Programul "Invest Romania", spunând că acesta "a ajuns, într-adevăr, să pună România pe o hartă bună de investiţii mai ales în ceea ce priveşte relocarea de business-uri, întrucât astăzi ţara noastră are al doilea cel mai bun cadru fiscal din UE, se află printre primele cinci ţări din lume privind conectivitatea la internet, are cel mai bun pachet destinat tuturor avantajelor pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în parcuri industriale".
Totodată, domnia sa a mai spus că România a pregătit, anul trecut, un pachet de 31 de proiecte strategice care vizează infrastructura socială, proiecte în energie, infrastructura de drumuri etc.
Marile companii, agenţii economici importanţi care aleg România pentru a-şi dezvolta afacerile, o fac pentru că avem un cadru fiscal foarte prietenos, resursă umană bine pregătită şi centre universitare excelente, a subliniat oficialul MMACA.
În momentul în care investitorul străin vine în România, acesta încearcă să identifice agenţi economici din ţara noastră care să le susţină activitatea, astfel că Paula Pîrvănescu recomandă ca antreprenorii de la noi să ia legătura cu cei de la Invest România, pentru a fi mai vizibili unii pentru ceilalţi.