Cod galben de vreme geroasă în toată ţară, prelungit până luni

G.T.
Miscellanea #Mediu / 7 ianuarie 2017

Cod galben de vreme geroasă în toată ţară, prelungit până luni

Temperaturi de -25 de grade

---------

Actualizare 18:12 Grindeanu: "Cele mai grave probleme de acum: situaţia de pe A2 şi alimentarea cu energie"

Situaţia de pe Autostrada A2 şi cea privind alimentarea cu energie sunt cele mai grave probleme înregistrate în prezent din cauza vremii nefavorabile, a declarat astăzi premierul Sorin Grindeanu.

Grindeanu a spus, citat de Agerpres: "În continuare avem probleme. Mie mi se pare că cele mai grave în acest moment, care trebuie a fi gestionate, sunt două şi anume - situaţia de pe A2 (...) şi, de asemenea, cea de alimentare cu energie. Situaţia e înspre bine. Dacă ieri am avut un vârf de 160.000 de abonaţi fără curent electric, astăzi în jurul orei 13.00 (...) erau aproape 50.000, acum suntem sub 20.000",

Premierul a mulţumit celor care s-au implicat în aceste zile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

"Marea majoritate s-au implicat aşa cum trebuia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă apărute", a spus Grindeanu.

Prim-ministrul a atras atenţia că este important să se acţioneze în continuare în domeniul alimentării cu energie. El a precizat: "E important să se acţioneze pe acest domeniu, pentru că deja sunt multe ore de când sunt aceşti abonaţi fără curent electric, mai ales că o să avem în următoarele trei zile pe întreg cuprinsul ţării temperaturi scăzute, vreme geroasă".

Totodată, premierul a vorbit despre "două veşti bune".

Grindeanu a afirmat: "Avem şi două veşti bune, şi anume faptul că ceea ce a fost o situaţie critică ieri, în Tulcea, cu o gravidă care a fost transportată de urgenţă, cu ajutorul ISU, a născut o fetiţă, e sănătoasă, totul e în regulă. Şi mai mult decât atât, la Constanţa, în această dimineaţă, cu ajutorul unei echipe de paramedici SMURD, într-o şenilată, s-a născut un băieţel sănătos. (...) Sunt în regulă şi mamele, şi copiii".

Premierul a participat astăzi la videoconferinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocată la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:33 Comandament de iarnă, convocat de premierul Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu i-a convocat astăzi la guvern pe miniştrii Energiei, Economiei, Transporturilor şi de Interne pe tema situaţiei din ţară în urma ninsorilor abundente.

La finalul şedinţei cu reprezentanţii Ministerului Energiei, Sorin Grindeanu a declarat, citat de Agerpres: "I-am rugat şi pe ministrul Energiei (Toma Petcu, n.r) şi pe cel al Economiei (Alexandru Petrescu, n.r) şi o să vină şi ministrul Transporturilor (Răzvan Cuc, n.r.) şi doamna ministru de Interne (Carmen Dan, n.r) la Guvern pentru a pregăti şi perioada următoare de Cod roşu. (...) E şedinţa cu miniştrii pe care i-am anunţat pentru a vedea măsurile următoare, pentru că fiecare în parte gestionează o anumită componentă şi să vedem etapele următoare".

Premierul a precizat că le-a cerut operatorilor din sectorul energetic să fie cât mai implicaţi pentru rezolvarea problemelor, deoarece va creşte consumul de gaze şi energie electrică.

Grindeanu a spus: "Operatorii privaţi, e adevărat, şi-au mărit echipele. Au fost 40, acum sunt 60. Au fost localităţi unde nu s-a putut ajunge. În acest moment există acces astfel încât să se poate interveni. (...) şi i-am rugat, pentru că sunt operatori privaţi la care, conform contractului timpul de intervenţie maxim este de 48 de ore, şi ne dorim să fie cât mai mult implicaţi astfel încât lucrurile să fie rezolvate în mare parte, mai ales că urmează o perioadă de Cod roşu de ger şi atunci va creşte consumul şi de energie electrică şi de gaze şi trebuie să fim pregătiţi şi din acest punct de vedere. În ceea ce priveşte Ministerul Energiei, raportările din două în două ore vor fi extrem de bine monitorizate. Apelul meu este inclusiv către operatorii privaţi, e vorba de doi, Muntenia Nord şi Enel, dacă se poate să mărească numărul echipelor de intervenţie astfel încât să fie cât mai puţini oameni rămaşi fără energie electrică".

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenţionare Cod galben de ger valabilă la nivelul întregii ţări în următoarele trei zile.

(S.A.)

----------

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, în această dimineaţă, codul galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează: "Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade".

ANM precizează că vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare, scrie News.ro.

Tot în această dimineaţă, ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită valabil până duminică la ora 22.00, în estul şi centrul ţării.

Avertizarea vizează judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-60 km/h şi, pe arii restrânse, 70-75 km/h, spulberând şi troienind zăpada, potrivit reprezentanţilor ANM.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, precizează meteorologii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb