Codul Fiscal a fost adoptat de Parlament

Andrei Stan
Macroeconomie / 3 septembrie 2015

Codul Fiscal a fost adoptat de Parlament

Actualizare 15:40 Ponta: "Guvernul îşi va încheia mandatul cu măsurile din Codul Fiscal în devans "

Guvernul îşi va încheia mandatul cu toate măsurile destinate mediului de afaceri "în funcţiune", introduse în devans faţă de 1 ianuarie 2017, aşa cum prevede noul Cod fiscal, a declarat premierul Victor Ponta, astăzi, după ce Camera Deputaţilor a aprobat acest document, transmit surse din presă.

"Sunt foarte optimist, şi ministrul de Finanţe, că acele măsuri care s-au amânat pentru 1 ianuarie 2017, nu toate deodată, evident, pot fi devansate şi mesajul meu pentru mediul de afaceri este că acest Guvern îşi va încheia mandatul cu toate acele măsuri în funcţiune", a declarat Ponta, după ce Camera Deputaţilor, for legislativ decizional, a aprobat Codul fiscal.

El a precizat că, după ce va avea datele statistice ale trimestrului III, înainte de finalizarea Legii bugetului de stat, va avea o discuţie cu mediul de afaceri şi cu liderii politici, pentru a lua o decizie.

"Surplusul de încasări de 250 milioane euro din luna august e mai mult decât efectul pe an al reducerii impozitului pe dividende, cu totul 1,3 (miliarde lei-n.r.). În august am încasat 1,2", a dat Ponta un exemplu.

El a adăugat că este optimist şi se bazează pe cifre, nu pe dezbateri politice, pentru că acestea sunt bune, dar nu ţin loc de date concrete.

Ponta a mai afirmat că un Cod fiscal care aduce relaxare fiscală şi prevederi moderne nu poate fi adoptat în orice context, respectiv în criză economică sau în perioade de scădere a încasărilor bugetare. El a amintit că România a înregistrat creştere economică 3, 4 ani consecutiv, ceea ce creează un context economic favorabil pentru introducerea unui Cod fiscal mai blând.

"Dacă nu-l făceam anul ăsta, nu-l mai făceam probabil în următorii patru, cinci, şapte ani", a mai spus Ponta, el arătându-se totodată satisfăcut de forma finală a documentului.

(M.V)

------------

Actualizare 14:09 Gorghiu: Votarea Codului fiscal, moment de mulţumire pentru PNL

Adoptarea de către Parlament a Codului fiscal este un moment de mulţumire pentru PNL, forma votată fiind rezultatul consultărilor făcute la iniţiativa liberalilor, a declarat joi co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, transmit surse din presă.

"Este un moment de mulţumire pentru PNL că astăzi s-a votat acest Cod fiscal. Este un Cod fiscal rezultat al unor consultări făcute la iniţiativa PNL şi care au dat roade. Eu le-am numit nişte consultări fără echivalent în ultimii 25 de ani. M-aş bucura să văd că lucrurile vor continua în aceeaşi direcţie. Am şi un moment de tristeţe - faptul că primul-ministru după ce s-a fălit atâta cu Codul fiscal pe care partidele s-au aplecat cu atenţie nici măcar nu a votat. Dar, mă rog, nu e o surpriză, am mai avut un moment de genul acestuia în Parlament, momentul la care s-a votat dublarea alocaţiilor pentru copii cu care iarăşi s-a lăudat primul-ministru, mărire pentru care n-a votat", a afirmat Gorghiu, joi, la Palatul Parlamentului, după ce deputaţii au votat Codul fiscal.

Ea a subliniat că PNL a votat şi crede în acest Cod fiscal.

"Nu e nicio problemă, până la urmă, că primul-ministru nu crede în acest Cod fiscal. Noi ca partid de opoziţie credem, l-am votat, l-am susţinut. Se ţine un echilibru între responsabilitatea politică şi relaxarea fiscală. Şi am convingerea că, pe măsură ce vom vedea cifrele din economie, vom putea să adoptăm măsuri de relaxare fiscală în continuare", a argumentat Alina Gorghiu.

Co-preşedintele PNL a anunţat că la primul Birou politic al partidului va propune desemnarea de reprezentanţi în echipele tehnice de consultări pe celelalte teme - salarizarea unitară în domeniul bugetar şi absorbţia de fonduri.

(M.V)

--------------------

Actualizare 13:53 Teodorovici: Acest Cod Fiscal duce în 2016 la o creştere economică de peste 4%

Noul Cod fiscal va aduce în 2016 o creştere a consumului de 4,1%, o majorare a investiţiilor de peste 6%, o inflaţie medie de 0,5% şi o creştere economică de peste 4%, a declarat astăzi în Camera Deputaţilor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, transmit surse din presă.

Noul Cod fiscal va aduce în 2016 o creştere a consumului de 4,1%, o majorare a investiţiilor de peste 6%, o inflaţie medie de 0,5% şi o creştere economică de peste 4%, a declarat astăzi în Camera Deputaţilor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, transmit surse din presă.

"Acest Cod fiscal de astăzi duce în 2016 la o creştere a consumului de 4,1%, o majorare a investiţiilor de peste 6% şi o inflaţie medie de 0,5%, respectiv la o creştere economică de peste 4%, ceea ce înseamnă că PIB-ul României va fi anul viitor de aproximativ 743 miliarde de lei", a menţionat Teodorovici.

Potrivit acestuia, Codul fiscal a generat "discuţii ample şi dezbateri aprinse". 'Probabil că se putea mai mult, se putea mai bine. Ceea ce este însă important este că astăzi avem un proiect comun iar câştigul oricărei democraţii este capacitatea de a construi împreună', a mai spus ministrul Finanţelor.

Acesta a subliniat că relansarea creşterii economice, sporirea puterii de cumpărare a cetăţenilor, stimularea mediului de afaceri, îmbunătăţirea competitivităţii economiei româneşti şi eliminarea discriminărilor generate de sistemul fiscal actual sunt obiective de interes naţional pentru "promovarea cărora Parlamentul României a votat astăzi acest Cod fiscal".

(S.A.)

----------

Cererea de reexaminare a Codului fiscal, transmisă Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis, a fost aprobată astăzi de plenul Camerei Deputaţilor cu 279 de voturi pentru, opt împotrivă şi cinci abţineri, transmit surse din presă.

Camera Deputaţilor a adoptat anterior, în cursul dimineţii, pe articole, reexaminarea Codului fiscal, neînregistrându-se nicio modificare faţă de raportul Comisiei de buget.

Premierul Victor Ponta a ajuns în plen după exprimarea votului la Codul fiscal.

În plen au luat cuvântul liderii PNL şi PSD, Alina Gorghiu, respectiv Liviu Dragnea, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorvici, din partea Guvernului, precum şi Florentin Gust, din partea PSRO, care a anunţat că deputaţii acestui partid au votat împotriva proiectului. De asemenea, la şedinţa plenului a fost prezentă şi Elena Udrea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. daca vreti sa mai repetati prima fraza...pana intelegem!!!

    1. "primul-ministru nu crede în acest Cod fiscal. Noi ca partid de opoziţie credem, l-am votat, l-am susţinut."

      Vai de capul meu. Câte mizerii poate scoate pe gura această Gorghiu. Nimic din ce spune nu este credibil și s-ar putea schimba cu 180 grade peste două săpt. Gorghiu este demna reprezentantă a politicianului român demagog. Femeia asta minte de stinge fără să clipească, ca și Ponta. 

      Pentru mediul de afaceri,felul cum a fost gestionat acest Cod Fiscal este o mare dezamagire.Mai bine taceau toti politicienii iar la final sa vina cu reducerea de TVA.Asa am pierdut tot elanul unei relansari economice.

      stie cineva un politician român care nu minte ?

      Nu prea minte, eventual evită să spună neadevăruri.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb