Colaborare româno-armeană în agricultură şi dezvoltare rurală

E.D.
Internaţional / 3 aprilie 2014

Secretarul de stat George Octavian Turtoi a participat, astăzi, la reuniunea bilaterală româno-armeană, în cadrul căreia a stabilit o colaborare cu omologul său armean, Armen Harutyunyan, vice-ministrul agriculturii din Armenia, susţine Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă publicat pe pagina oficială.

În cadrul discuţiilor, purtate în marja Conferinţei Regionale FAO de la Bucureşti, partea armeană şi-a exprimat interesul pentru întărirea colaborării dintre cele două ţări prin dezvoltarea de schimburi de experienţă în domeniul pomiculturii, serviciilor de consultanţă agricolă, silvicultură şi expertiză în managementul fondurilor europene.

La rândul său, George Octavian Turtoi a ţinut să afirme deschiderea şi interesul pe care România îl are în dezvoltarea relaţiilor cu Republica Armenia în sectorul agricol şi de dezvoltare rurală. Ţara noastră poate furniza expertiza necesară atât în agricultură, cât şi în managementul instrumentelor financiare europene şi naţionale.

Cele două părţi au convenit ca în viitor o echipă tehnică din Armenia să vină la Bucureşti pentru a stabili în mod concret domeniile de colaborare.

În ceea ce priveşte situaţia schimburilor comerciale agricole, România şi-a exprimat disponibilitatea de a furniza pieţei armene produse alimentare de înaltă calitate.

Vice-ministrul armean a prezentat strategia ţării sale de a deveni o placă turnantă pentru comerţul dintre România şi Uniunea Economică Eurasiatică, inclusiv cu piaţa din Federaţia Rusă.

În încheierea discuţiilor, George Octavian Turtoi a ţinut să accentueze apropierea istorică dintre cele două popoare şi încrederea că relaţiile bilaterale vor cunoaşte un ascendent benefic pentru ambele ţări.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb