Coldwell Banker estimează că băncile vor prelua în viitor câteva mii de case şi apartamente

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 octombrie 2010

Coldwell Banker estimează că băncile vor prelua în viitor câteva mii de case şi apartamente

Câteva sute de proprietăţi, în mare parte rezidenţiale, au ajuns în posesia băncilor şi a instituţiilor finanţatoare, după eşuarea procesului de vânzare directă în perioada de executare silită. În viitor, numărul caselor şi apartamentelor preluate de către bănci va urca la câteva mii, estimează consultanţii Coldwell Banker Affiliates of Romania.

"Estimăm că băncile vor prelua câteva mii de case şi de apartamente, după ce au intrat deja în posesia a câteva sute. Procesul de vânzare va fi însă unul dificil în lipsa unei strategii adecvate, care trebuie să includă o promovare amplă", declară Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Până să ajungă în proprietatea instituţiei financiare finanţatoare, un activ imobiliar neperformant trebuie să treacă prin procesul de executare silită şi licitaţie juridică, etapă care durează minim câteva luni, se precizează în comunicatul Coldwell Banker. Vânzarea activului în cadrul aces-tei etape este adesea foarte dificilă din cauza promovării insuficiente sau a imposibilităţii vizionării proprietăţii, în contextul în care proprietarii se opun cel mai adesea procesului de vânzare prin executare.

După eşuarea găsirii unui cumpărător în cadrul mai multor licitaţii succesive, activul imobiliar intră în posesia instituţiei finanţatoare, care va încerca la rândul ei să obţină venituri din vânzarea sau din în-chirierea sa.

Coldwell Banker Affiliates of Romania promovează deja vânzarea unui portofoliu de peste 100 de proprietăţi preluate de către instituţii finanţatoare. Activitatea este realizată prin intermediul Coldwell Banker REO Experts, divizie specializată în administrarea şi vânzarea activelor imobiliare neperformante intrate în posesia băncilor în urma nereuşitei procesului de vânzare prin licitaţie.

"Suntem în discuţii cu mai multe instituţii financiare pentru adminis-trarea şi intermedierea închirierii sau vânzării de proprietăţi preluate. Dacă băncile vor scoate la vânzare, deodată, mii de locuinţe pe care le deţin, se va ajunge la un blocaj deoarece oferta va depăşi şi mai mult cererea în anumite zone. Totuşi, la un preţ mai mic cu 10%-15% decât cel mediu de pe piaţă şi cu o strategie de vânzare adecvată estimăm că s-ar putea vinde câteva mii de locuinţe în decurs de două - trei luni", mai declară Valentin Ilie.

Strategia pe care băncile ar trebui sa o adopte ar trebui să includă, pe lângă politica de preţ, existenţa unei mase critice de proprietăţi scoase la vânzare, o promovare amplă, un număr de proprietăţi direct proporţional cu cererea din respective zonă şi un pachet de finanţare potrivit, conform reprezentanţilor Coldwell Banker.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb