COLOR SMART:  Piaţa de amenajări de lux îşi continuă creşterea, în ciuda contextului economic actual

G.D.
Companii #Construcţii / 6 februarie 2023

Piaţa de amenajări de lux îşi continuă creşterea, în ciuda contextului economic actual

Color Smart estimează o creştere de 35-40% a pieţei de amenajări de lux pentru anul 2023. Chiar dacă piaţa imobiliară traversează o perioadă de stagnare, cererea pentru produsele de amenajare premium va rămâne ridicată în continuare, conform unui comunicat remis redacţiei. În plus, clienţii din România sunt din ce în ce mai interesaţi de accesarea unor soluţii complete.

"Vânzările noastre de proiecte la cheie au reprezentat aproximativ 20% din veniturile Color Smart pe anul trecut. În 2023, ne propunem să creştem considerabil atât numărul acestora, cât şi ponderea în cifra de afaceri. Astfel, am început să promovăm mai mult gama largă de servicii oferite clienţilor noştri, care include de la materiale şi accesorii, până la servicii de consultanţă sau la proiecte la cheie realizate cu echipele noastre de aplicatori, totul într-un buget stabilit de la început. În acest moment avem mai multe proiecte care vor intra în execuţie, dintre care pot menţiona amenajarea unei clinici private şi a trei vile, situate în zone selecte din Bucureşti şi Predeal", a declarat Cătălina Trupşor, fondator şi CEO Color Smart Distribution.

Potrivit sursei citate, produsele premium din categoria vopsele lavabile şi produse decorative necesită o calificare superioară pentru a fi aplicate corespunzător. Serviciile de proiecte la cheie sunt cerute în special de beneficiarii care aleg produse lavabile premium sau vopsele decorative pretenţioase, deoarece aceştia îşi găsesc cu greu echipe de specialişti care ştiu să aplice aceste tipuri de materiale. Costul şi durata lucrărilor depind de preferinţele clientului, amploarea proiectului, locaţia sau tipul de materiale alese.

"Beneficiarii au parte de un management de proiect eficient, de un responsabil care coordonează toate activităţile, supraveghează derularea etapelor într-o ordine corectă, menţine relaţia cu aplicatorii. De asemenea, clienţii primesc o bugetare realistă încă de la începutul lucrării, fără costuri ascunse. Tot ce ţine de calitatea lucrării este prioritatea responsabilului de proiect. Dacă clientul este hotărât şi are planurile conturate, în cel mult două săptămâni putem stabili toate detaliile. Ulterior, amenajarea propriu-zisă mai durează între două săptămâni şi maximum două luni, în cazul proiectelor foarte mari. Astfel, cei care apelează la servicii premium nu îşi mai bat capul cu problemele tehnice sau financiare care apar de obicei atunci când aleg varianta do it yourself", a explicat Cătălina Trupşor.

Pe fondul inflaţiei în continuă creştere, preţurile materialelor destinate amenajărilor de lux vor creşte, dar nu la nivelul altor produse. Scumpirea materiilor prime şi reducerea exporturilor, creşterea preţurilor energiei, precum şi costurile mai mari pentru forţa de muncă vor duce anul acesta la o creştere a preţurilor în medie cu 30%, şi chiar cu vârfuri mult peste acest procent, conform estimărilor Color Smart.

În prezent, Color Smart are locaţii proprii, în Bucureşti, Constanţa, Bacău şi în Timişoara, precum şi o reţea formată din 13 distribuitori la nivel naţional: Cluj, Craiova, Oradea, Arad, Sibiu, Alba-Iulia, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Braşov, Brăila. De asemenea, compania este prezentă în 9 depozite de profil din ţară. În portofoliul Color Smart se regăseşte o gamă largă de servicii ce pot fi achiziţionate de către clienţi, de la materiale şi accesorii, la servicii de consultanţă sau la proiecte la cheie realizate cu echipele sale de aplicatori, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb