Comercializarea alimentelor provenite de la animale clonate nu va fi permisă

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 11 iulie 2011

Parlamentul European (PE) nu va accepta pe piaţa europeană alimente provenite de la animale clonate şi nici de la descendenţii acestora, a declarat, vineri, Rareş-Lucian Niculescu, membru al PE (Grupul Partidului Popular European) şi vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală în PE.

"Parlamentul European a spus ferm şi foarte clar că aceste produse nu ar trebui comercializate pe piaţa europeană, chiar dacă Consiliul şi Comisia sunt de acord cu interzicerea alimentelor provenite de la animale clonate, dar nu doresc extinderea interdicţiei la descendenţii acestora", a spus parlamentarul european, citat de Agerpres.

În acest moment, din punct de vedere legal, este permisă consumarea acestui tip de carne, conform reglementărilor din 1997, iar Parlamentul European încearcă să schimbe acest lucru.

Potrivit consilierului de presă al Biroului de Informare al Parlamentului European în România, Mădălina Mihalache, în Uniunea Europeană nu se comercializează carne provenită din animale clonate ci numai carne provenită din descendenţi ai animalelor clonate.

"Animalele clonate în sine sunt animale de laborator, iar la nivel european se importă astfel de carne din SUA, acolo fiind laboratoare capabile. Se face ceva în Franţa şi Marea Britanie, dar nu pot spune dacă au devenit producătoare sau sunt doar la nivelul institutelor de cercetare. Aceste animale sunt clonate din raţiuni comerciale, pentru obţinerea unor reproducători cu anumite caracteristici. Practic, la ora actuală nu avem riscuri de a mânca carne din animale clonate", a spus Mihalache.

Aceasta a subliniat că există anumite studii care arată că nu se cunosc efectele pe termen lung ale introducerii acestui tip de alimentaţie pentru oameni.

"Problema este că nu se cunosc încă efectele pe termen lung ale introducerii acestui tip de alimentaţie pentru oameni. Studiile arată că animalele clonate suferă de anumite boli sau au o durată mai scurtă de viaţă şi de aceea nu se ştie exact care pot fi efectele asupra descendenţilor sau asupra consumatorilor care folosesc carnea din des-cendenţi", a explicat consilierul de presă.

Într-un sondaj Euroabrometru realizat în 2008, 63% din cetăţenii europeni au spus că este improbabil că vor cumpăra alimente derivate din animale clonate, iar 61% din europeni cred că, din punct de vedere moral, clonarea este un lucru rău.

Oaia Dolly - primul animal clonat - a fost creată în 1996, iar după 15 ani i-au urmat exemplul şi alte rase, precum vaci, porci şi capre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb