Comisia Europeană aprobă fonduri pentru infrastructura ţării noastre

T.T.
Fonduri Europene / 2 aprilie 2019

Comisia Europeană aprobă fonduri pentru infrastructura ţării noastre

Comisia Europeană a aprobat finanţări de aproape două miliarde de euro pentru mai multe proiecte de infrastructură din România care vizează transportul public din Bucureşti, litoralul Mării Negre şi sistemul de aprovizionare cu apă din judeţul Timiş.

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, comisarul european pentru politica regională Corina Creţu a aprobat, astăzi, finanţarea a patru proiecte majore în România şi anume "Reţeaua de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din Bucureşti", "Îmbunătăţirea serviciilor de transport pe linia de metrou 2, Berceni-Pipera", "Protecţia şi Reabilitarea zonei costiere - Faza a II-a" şi "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Timiş", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Toate aceste proiecte sunt parte a Programului Operaţional "Infrastructura Mare".

"Proiectul Reţea de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din Bucureşti vine să ofere soluţia în ceea ce priveşte capacitatea limitată a actualului inel de autostradă din jurul Bucureştiului prin modernizarea câtorva porţiuni cu câte două benzi pe sens a acestei şosele, precum şi construirea legăturilor Domneşti-DJ602, Olteniţa-DN4, Berceni-DJ401 şi Mogoşoaia-DN1A. Proiectul prevede, de asemenea, construirea a 51 de km din noua Autostradă de Centură Sud a Bucureştiului. Proiectul va fluidiza traficul din capitala României, urmând a fi finanţat cu peste un miliard de euro de către UE, iar costul eligibil total al proiectului major este de 1,2 miliarde de euro", se precizează în comunicatul citat.

Proiectul "Îmbunătăţirea serviciilor de transport pe linia de metrou 2, Berceni-Pipera" prevede intervenţii tehnice şi lucrări pe linia de metrou M2, achiziţia de garnituri de metrou şi reconstruirea substructurii şinelor, precum şi a infrastructurii electrice şi sanitare de-a lungul liniei subterane de 19 km a metroului. Proiectul va fi finanţat cu aproape 100 de milioane de euro prin politica de coeziune, iar costul eligibil total este de aproape 115 milioane de euro.

Proiectul "Protecţia şi Reabilitarea zonei costiere - Faza a II-a" prevede intervenţii la plaje, lucrări de consolidare şi construirea unor ziduri de susţinere, lucrări de dragaj şi acoperirea cu nisip suplimentar a plajelor. Obiectivul principal al proiectului este adaptarea la schimbările climatice, prevenirea şi controlul riscului de eroziune costieră de-a lungul litoralului românesc al Marii Negre, în special în zona judeţului Constanţa. Proiectul va fi finanţat cu peste 600 de milioane de euro de către UE.

"Din cele 4 miliarde aprobate de partenerii noştri de la Bruxelles, 2,3 miliarde vor veni în România şi sunt deosebit de bucuroasă că munca echipei de la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare a fost răsplătită. Este încă o dovadă a modului în care guvernarea PSD este capabilă să atragă bani europeni şi să pună pe masa Comisiei Europene proiecte valoroase şi de calitate pentru România, a afirmat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene", arată sursa menţionată.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Timiş vizează dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă şi de epurare a apelor uzate în judeţ iar peste 380.000 de persoane vor avea acces la apa potabilă de mai bună calitate. Proiectul primeşte finanţare europeană de peste 135 de milioane de euro de către UE, iar costul eligibil total pentru acest proiect major este de aproape 160 de milioane de euro.

Cele patru proiecte majore aprobate astăzi pentru ţara noastră fac parte dintr-un pachet de 25 de proiecte mari de infrastructură care urmează sa fie implementate în zece state membre: Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Polonia, Portugalia şi România.

Proiectele acoperă o serie largă de domenii: sănătate, transporturi, cercetare, mediu şi energie. Combinate cu cofinanţarea naţională, investiţiile totale în cadrul acestor proiecte se ridică la opt miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Va fi un dezastru, un pericol major pentru România (spune dl. Iohannis). Vom face drumuri pentru toți românii. Nu va mai putea să se plimbe dl Iohannis singur prin țară- la schi, la golf, la tenis.... cu girofar.

    ????

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb