Compania americană de irigaţii Reinke îşi extinde operaţiunile din România

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 9 iulie 2021

Compania americană de irigaţii Reinke îşi extinde operaţiunile din România

Chris Roth, preşedintele Reinke, se întâlneşte cu ministrul Agriculturii, Adrian Oroş, pentru discuţii legate de oportunităţile de dezvoltare a sistemelor noastre de irigaţii Dragoş Zainea, directorul general al BNY Holding, dealer-ul Reinke: "Există o cerere foarte mare de sisteme de irigaţii"

Compania americană Reinke Manufacturing, furnizor global de sisteme şi tehnologii de irigaţii, îşi extinde activităţile din România, urmărind ca, prin noile sale iniţiative şi transferul de tehnologie, să contribuie la modernizarea agriculturii locale.

Cea mai importantă investiţie realizată de Reinke România este singurul depozit de pivoţi şi sisteme liniare din ţară, care deserveşte atât România, cât şi sud-estul Europei. Depozitul Reinke de la Constanţa este cel mai mare de acest tip din sud-estul Europei şi a fost inaugurat în primăvara anului 2020. Acesta le oferă fermierilor locali acces rapid la echipamentele necesare, putând beneficia de servicii complete, de la proiectare până la instalare şi suport tehnic.

Chris Roth, preşedintele Reinke la nivel global, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "România este un reper în producţia agricolă la nivel european şi ne bucurăm să putem lucra alături de fermieri, oferind echipamente şi soluţii personalizate, care să le susţină planurile de dezvoltare sustenabilă şi să contribuie la limitarea impactului pe care îl au schimbările climatice. Reinke şi-a început activitatea acum 50 de ani, ca o afacere de familie, şi s-a extins treptat pe tot mai multe pieţe, însă pasiunea pentru agricultură a rămas neschimbată. Depozitul de la Constanţa este un element central al strategiei noastre şi suntem convinşi că şi noile proiecte vor avea succes".

Vizita lui Chris Roth în România include şi o întâlnire cu Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oroş. Printre temele de discuţie cu ministrul român se numără provocările specifice agriculturii locale, oportunităţile de dezvoltare a sistemelor de irigaţii, în contextul noilor politici europene privind schimbările climatice, dar şi modalităţile de implementare a tehnologiilor americane de irigaţii, prin parteneriatul strategic româno-american.

Tehnologia Reinke susţine valorificarea inteligentă a resurselor naturale, minimizează impactul negativ asupra mediului, conservând în acelaşi timp energia şi resursele naturale. Soluţiile Reinke includ tehnologii precum controlul prin GPS, acţionarea de la distanţă prin Cloud sau chiar integrarea de echipamente suplimentare, cum sunt sistemele de fertirigare, staţii meteo sau senzori de sol.

Echipamentele Reinke sunt distribuite în România de către BNY Holding (dealer exclusiv), companie ce are ca obiect principal de activitate implementarea sistemelor de irigaţie de tip pivot.

La evenimentul de ieri, Dragoş Zainea, directorul general al BNY Holding, a spus: "Am ales să devenim unic distribuitor Reinke inspiraţi de pasiunea pentru inovaţie. De aceea, am asociat portofoliului şi o gamă completă de servicii prin care fermierii să poată beneficia de o soluţie completă, adaptată topografiei, sursei de apă, tipului de sol, culturii şi bugetului de care aceştia dispun. Astfel, resursele sunt valorificate într-un mod cât mai eficient, iar provocările sunt mai uşor depăşite".

Domnia sa a adăugat că cererea de sisteme de irigaţii este foarte mare în acest an, după un an agricol afectat sever de secetă (2020). În contextul actual, Dragoş Zainea a menţionat: "Anul acesta ne vom mări echipa, vom avea peste 50 de angajaţi, faţă de 35 în prezent. Există o cerere foarte mare de sisteme de irigaţii şi vom investi în programe de training pentru angajaţi. Ultimii zece ani au schimbat perspectiva în agricultură, pentru că a fost secetă în mai mulţi ani, iar anul trecut, când a fost secetă pedologică, fermierii au înţeles că un sistem de irigaţii le asigură predictibilitatea".

În opinia oficialilor citaţi, sistemele de irigaţii nu ar trebui privite doar ca "o manta de vreme rea", ci ca un sistem de management sustenabil într-o fermă, care să permită predictibilitate. În consecinţă, spun aceştia, "cea mai inteligentă, respectiv prima investiţie pe care ar trebui să o facă un fermier ar fi cea într-un sistem de irigaţii care îi asigură predictibilitatea producţiilor din anii viitori".

Printre tehnologiile noi aduse de Reinke pe piaţa din România se numără pivoţii mobili, pivoţii pentru parcele neregulate (braţ de colţ, joncţiune mobilă, tronson detaşabil), liniare programabile (liniara pivotantă), automatizări şi control de la distanţă. De asemenea, BNY Holding oferă soluţii pentru infrastructura de irigaţii (ţevi, canale), pompare şi filtrare, precum şi pentru sistemele de fertirigare ce pot fi ataşate oricărui sistem de irigare.

Întreg portofoliul de produse susţine atingerea obiectivelor de mediu, în contextul noilor reglementări ale Uniunii Europene privind schimbările climatice.

Reinke Manufacturing este unul dintre cei mai mari producători de sisteme de irigaţii cu pivot central şi mişcare laterală din lume. Compania a fost fondată în 1954, are sediul în Deshler, Nebraska, SUA, şi este prezentă în peste 40 de ţări. Reinke dezvoltă produse şi tehnologii special concepute pentru creşterea producţiei agricole. Reinke a fost prima companie care a integrat un motor electric şi piese interschimbabile în corpul tronsonului, model preluat după aceea şi de celelalte companii producătoare de sisteme de irigaţii, precum şi primul sistem GPS, comunicaţii prin satelit şi capabilităţi de touchscreen în managementul sistemului de irigaţii mecanizat.

Reinke a intrat pe piaţa noastră în 2018, ca partener al BNY Holding. În 2019, compania a inaugurat propriul depozit şi filiala din Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb