Compania Electra Iaşi s-a divizat în trei firme

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 octombrie 2008

Compania ieşeană Electra, specializată pe producţia interfoanelor şi videofoanelor, s-a divizat în trei entităţi. "Am decis ca firma Electra să fie împărţită în trei, din motive strict economice, ce ţin de concurenţa puternică din acest domeniu şi cererea extrem de mare pe piaţă a acestor produse. Fiecare dintre noile societăţi vizează câte un domeniu de producţie diferit. Electra SRL îşi continuă activitatea de producţie a interfoanelor, videointerfoanelor şi sistemelor de control acces, a doua firmă, PCB- Electra SRL, va asigura producţia de circuite imprimate, iar EMS-Electra SRL este specializată pe ansamblări electronice. Principalele două departamente ale firmei, electronică şi circuite imprimate, au de câţiva ani pieţe şi cereri de produse specifice, precum şi clienţi proprii", a declarat Marian Berdan, directorul general al noului grup de firme.

Electra SRL are 70 de salariaţi, iar estimările pentru anul viitor indică o valoare a cifrei de afaceri de trei milioane de euro. De asemenea, PCB-Electra SRL, care a preluat activele, salariaţii şi know-how de la fosta secţie de circuite imprimate, este acum cea mai mare firmă româneas­că de circuite imprimate şi singura din România certificată UL (standard american de testare la flamabilitate a produselor electrice şi electronice). Are acum 40 de salariaţi, iar pentru anul viitor estimează o cifră de afaceri de 800.000 euro, în urma relaţiilor comerciale stabilite cu clienţi din Franţa, Italia, Austria. Nu în ultimul rând, SC EMS-Electra SRL, care are tot 40 de angajaţi, ar putea înregistra în 2009 o cifră de afaceri de un milion de euro. "Aceste previziuni se bazează pe relaţiile de afaceri pe care le dezvoltăm cu clienţi din Franţa, Italia, Austria şi Norvegia", a adăugat Marian Berdan.

Electra este o companie cu capital integral românesc, înfiinţată în 1991, cu o experienţă de 17 ani în proiectarea, dezvoltarea şi producţia de interfoane şi echipamente electronice. Electra produce, de asemenea, circuite imprimate şi furnizează servicii de asamblare electronică. Prin calitatea deosebită, fiabilitate şi preţuri competitive, Electra a devenit liderul pieţei interfoanelor de acces din România: o cotă de piaţă de peste 75%, pes­te 1.300.000 de apartamente montate, peste 5.000.000 de utilizatori. În fiecare lună, 20.000 de apartamente din România sunt echipate cu interfon ELECTRA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb