Las Vegas, Monte Carlo şi Macao reprezintă cele trei puncte fierbinţi, plasate pe trei continente, ale indus-triei jocurilor de noroc.
Istoria europeană a jocurilor de noroc gravitează în jurul oraşului Monte Carlo, cea mai luxoasă localitate din Principatul de Monaco. Ca o mică picanterie, Monte Carlo a intrat în istorie ca fiind locul unde s-a înregistrat cel mai mare câştig la ruletă - 325.000 de dolari, o sumă mai mult decât fabuloasă în anul 1873 (aproximativ 200 de milioane de dolari astăzi). Marele norocos a fost Joseph Jaggers, un inginer britanic, care a studiat timp de câţiva ani mecanismele ruletei, fiind convins că numerele câştigătoare nu sunt chiar întâmplătoare. După ani de studiu, Jaggers a racolat clandestin şase angajaţi de la cazinoul Beaux-Arts şi a descoperit că una dintre mese avea un defect aproape evident, unele numere ieşind câştigătoare mult mai des decât celelalte, era vorba despre 7, 8, 9, 17, 18, 19, 22, 28 şi 29. Informat fiind, a mizat, a câştigat, a dispărut cu banii, iar cazinoul a dat faliment.
Monte Carlo este o subdiviziune a statului Monaco oraşul fiind renumit prin cazinourile sale dar şi prin faptul că este domiciliul unor personalităţi marcante. Monte Carlo este considerat eronat capitala statului Monaco. Numele oraşului provine din din timpul prinţului Charles al III-lea de Monaco care încă din anul 1856 a deschis primul resort. Cazinoul din Monte Carlo a ajuns între timp cel mai cunoscut loc de acest tip din lume. Fiind un lider mondial în lux şi bani, Monaco este una din cele mai scumpe locaţii ale lumii. Principatul este cunoscut şi ca un rai al taxelor şi mulţi dintre rezidenţii săi sunt milionari ai altor ţări. Statul nu impune impozite pentru persoane private.
Pentru continentul american, capitala jocurilor de noroc este vestitul oraş Las Vegas. Istoria acestui loc nu este una foarte veche, în anul 1931, statul Nevada a fost primul care a legalizat jocurile de noroc. Leigh Hunt, patronul Seattle Post and Intelligence, a avut ideea să construiască în deşert un hotel-oază. El Rancho a devenit proiect încă din anul 1924, însă construcţia acestuia s-a terminat în anul 1941, la 8 ani după moartea lui Hunt. Au urmat apoi Desert Inn, The Last Frontier, Sahara, Sands şi Silver Slipper, locuri celebre prin care au trecut sute de vedete şi s-au turnat zeci de filme. Odată cu des-chiderea Royal Nevada şi Riviera, în anul 1955, Las Vegas îşi câştigă statutul de capitală a jocurilor de noroc, atrăgând tot mai mulţi investitori. În următorii 20 de ani, apar lanţul hotelier Red Lobster şi luxoasele Aladdin, El Morocco, Hacienda, Tropicana, Stardust, Imperial Palace, Luxor şi Monte Carlo. Hotelurile şi cazinourile apar şi dispar cu ritmicitate în acest oraş nebun, care îşi impune să ţină pasul cu evoluţia lumii moderne.
Şi Asia are un loc, celebru pentru cazinourile sale: Macao. Despre dezvoltarea acestui loc vorbesc foarte bine cifrele. În 2011 veniturile generate de cazinourile din Macao au atins valoarea de 33,5 miliarde de dolari, o creştere de 42% faţă de 2010. Informaţiile provin de la Comisia de Inspecţie a Jocurilor de Noroc şi reprezintă o valoare de 5,5 ori mai mare decât suma realizată de nucleul marilor cazinouri din Las Vegas! O precizare lămureşte în bună măsură lucrurile: Macao este singurul loc în China în care cazinourile sunt legale.