Companiile E-Distribuţie au în plan instalarea a peste 160.000 de contoare inteligente

A.P.
Companii / 22 martie 2021

Companiile E-Distribuţie au în plan instalarea a peste 160.000 de contoare inteligente

Companiile E-Distribuţi continuă procesul de digitalizare a reţelei prin instalarea a încă 160.700 de contoare inteligente anul acesta, o investiţie ce se ridică la peste 57 de milioane de lei. Astfel, până la finalul anului, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia, vor ajunge la un număr total de peste 1.090.000 de contoare inteligente instalate, în urma unor investiţii de aproape 300 de milioane de lei, cumulate în perioada 2015 - 2021, scrie un comunciat de presă al companiei.

"Fără reţele de distribuţie digitalizate şi reziliente, care beneficiază de cele mai noi tehnologii, cu greu pot fi atinse ţintele de decarbonare şi de electrificare, două elemente esenţiale pentru tranziţia către o economie sustenabilă şi un mediu protejat. În acest sens, accelerăm procesele de digitalizare cu ajutorul contoarelor inteligente şi creştem investiţiile în modernizarea reţelelor din România, pentru a veni în întâmpinarea clienţilor E-Distribuţie şi îmbunătăţi serviciile noastre. În acest fel, mai mulţi consumatori vor beneficia de avantajele aduse de contorul inteligent, precum citirea contoarelor de la distanţă, oferirea mai multor informaţii despre profilul lor de consum şi promovarea participării lor active la evoluţia pieţei de energie şi la utilizarea responsabilă a energiei", a declarat Monica Hodor, director general al E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia.

Cu ajutorul acestora, consumatorii finali pot avea acces la datele lor de consum, având un control mai bun al consumului de electricitate şi, implicit, posibilitatea de a economisi energie electrică. În plus, contoarele inteligente oferă informaţii ce reduc timpul pentru intervenţii, întrucât unele manevre pot fi făcute de la distanţă.

Prosumatorii, consumatorii care produc electricitate din surse regenerabile, pot măsură separat energia produsă. Fie că vorbim de turbine eoliene, fie de panouri solare, contorul inteligent va măsura separat energia pe care un consumator o livrează în reţea şi pe cea pe care o absoarbe din reţea. Consumatorul va şti exact când consumă energie din reţea şi când consumă energia regenerabilă produsă de el.

Programul de instalare a contoarelor inteligente este derulat conform planului aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În cadrul acestuia, în perioada 2015 - 2020, aproape 930.000 de clienţi ai E-Distribuţie au schimbat contoarele clasice cu unele inteligente iar 45 de localităţi din judeţele Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Timiş, Arad şi Caraş-Severin au ajuns la o rată de peste 90% de contorizare inteligentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb