Companiile româneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti ajung la valori record

Piaţa de Capital / 10 mai 2021

Companiile româneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti ajung la valori record

Companiile romaneşti listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au devenit din ce în ce mai valoroase pe măsură ce investitorii şi-au păstrat încrederea în perspectivele privind evoluţia mediului economic local. Valoarea de piaţă a companiilor locale listate pe piaţă principala a BVB a depăşit nivelul atins înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus. Astfel, capitalizarea societăţilor romaneşti prezente pe segmentul principal al bursei de la Bucureşti a depăşit pragul de 120 de miliarde lei, echivalentul a 24,4 miliarde euro. Aceasta valoare este cu aproape 10 miliarde lei peste nivelul înregistrat la începutul anului 2020. Doar în acest an, valoarea de piaţă a companiilor locale listate a crescut cu peste 20%, conform unui comunicat de presă.

"Piaţă de capital a oferit deja răspunsul la întrebarea când este cel mai bine să listezi o companie, iar răspunsul este oricând pentru că valoarea companiei vă fi data în mod transparent de cerere şi oferta, iar mecanismele pieţei permit o reevaluare constanta a oricărei afaceri. Companiile valoroase ale României primesc certificarea pieţei prin prezenta pe bursa. Ceea ce astăzi valorează 120 de miliarde de lei pe termen lung poate valora mult mai mult. Încurajam cât mai multe companii să se listeze pentru că prezenta pe bursa locala este o dovada de sănătate economica, nu doar de mândrie naţională. Statutul de companie listata este o certificare a performantei manageriale şi permite accesarea unor soluţii de finanţare mult mai rapide şi eficiente. Doar prin listarea cât mai multor companii la bursa romanii vor putea beneficia pe deplin de succesul societăţilor la care pot deveni acţionari, nu doar clienţi. În esenţă, bursa este mai mult decât o platforma de tranzacţionare, este un mediu de dezvoltare durabila," a declarat Radu Hangă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

"Creşterea reprezentativitatii companiilor listate la bursa că procent din PIB este o prioritate pentru dezvoltarea reala a economiei romaneşti. Suntem la 12% din PIB şi continuam să creştem. În ceea ce priveşte capitalizarea companiilor romaneşti listate pe piaţă reglementata, exista potenţial de a depăşi 20% din PIB în 2030. Acest potenţial poate fi atins doar prin dezvoltarea susţinută a pieţei locale, atât prin listările de noi companii şi creşterea interesului investitorilor pentru emitenţi, cât şi prin relansarea unei pieţe de instrumente derivate care să dinamizeze activitatea investitionala. Este timpul să folosim la maximum infrastructura financiara pentru că este tipul de infrastructura care conectează Romania la restul lumii în câteva secunde," a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al BVB.

Noi maxime istorice au fost atinse în aprilie şi la nivelul indicilor BET şi BET-TR. În şedinţă de tranzacţionare din 28 aprilie, indicele BET a ajuns la un nivel de aproape 11.400 de puncte. Indicele BET-TR, care include şi dividendele, a închis aceeaşi şedinţă de tranzacţionare la un nivel de 19.200 de puncte. În primele patru luni ale anului, piaţă de capital din Romania a consemnat creşteri de peste 15%.

Valoarea totala a tranzacţiilor cu toate tipurile de instrumente financiare a crescut cu 21,8% la finalul primelor patru luni ale acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut. Pe piaţă reglementata a BVB au fost realizate tranzacţii totale de 5,5 miliarde lei, echivalentul a 1,1 miliarde euro. Tot la nivelul perioadei ianuarie-aprilie, lichiditatea medie zilnica cu toate tipurile de instrumente financiare s-a situat la 65,4 milioane lei (13,4 milioane euro), în creştere cu 18,9% comparativ cu primele patru luni ale anului anterior.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. TOATE BUNE SI FRUMOASE , DAR SITUATIA INCEPE SA SEMENE IZBITOR DE BINE , CU PERIOADA ANILOR 2005 , 2006 ,2007 !!! CURGEA ATUNCI PE BURSA , NUMAI LAPTE SI MIERE , SI TOATA LUMEA ERA FERICITA !!! MA REFER LA CEI CU ACTIUNI CUMPARATE , DESIGUR !!! ERAU EMISIUNI LA TELEVIZOR , CU BROKERI TINERI , CARE PREZENTAU SITUATIA TRIUMFALIST , SI INDEMNAU POPULATIA SA CUMPERE !!! ACTIUNILE TOT URCAU , SI URCAU , SI ERAU CUMPARATE LA ORICE PRET , FIINDCA LUMEA STIA CA , IN ZILELE URMATOARE , VOR URCA DIN NOU !!! SI IAR , SI IAR !!! NUMAI CA , OMUL NEGRU , STATEA PITIT CU TOPORUL , DUPA USE !!! TRAGEA CU OCHIUL , SI ASTEPTA !!! LA UN MOMENT DAT , A ATACAT !!! AU URMAT 18 LUNI DE ZILE , DE CADERE APROAPE NEINTRERUPTA , SI CU PRABUSIRI DE 50 % , SI PESTE , IN PIETELE AMERICANE , SI CU CIRCA 80 % PENTRU MICUTA NOASTRA BURSA ROMANEASCA !!! IN ROMANIA , PROOROCII S-AU ASCUNS , O BUNA PERIOADA DE TIMP !!! PE URMA , TIMID , AU INCEPUT SA REAPARA LA TELEVIZOR , CU SCUZE : CA BURSA ROMANEASCA , E PREA MICUTA !!! CA , N-ARE ADANCIME !!! CA SANTEM PREA NEANSEMNATI , FATA DE CELELALTE BURSE , AMERICANE , SI EUROPENE , etc , etc !!! E ADEVARAT CA , TOTUL ARATA ATUNCI , CA DUPA BATALIA STALINGRADULUI !!! DUPA 13 - 14 ANI DE ATUNCI , A REUSIT BVB , SA RECUPEREZE INTEGRAL , PIERDERILE INCASATE !!! PE SIF-uri , SI PE BRD , NICIODATA !!! BRD , FIIND SI ACUM , CAM LA JUMATATE , FATA DE CEI 30.10 LEI / ACTIUNE !!! OMUL TREBUIE SA STIE , CA CUMPARAND ACTIUNI , MERGE LA RISC MARE , DACA E INVESTITOR , SI NU SPECULANT !!! SA STIE BINE , CE FACE , SI CE VREA !!! CUMPERI SI VINZI , DUPA PUTIN TIMP , S-AU CUMPERI SI STAI , MAI MULTA VREME !!! IN ROMANIA , RISCUL E SI MAI MARE , CA IN ALTE TARI , APAR AGITATORI , DE TIP , LIVIU DRAGNEA , S-AU VALCOV , UNUL AMENINTA LA TELEVIZOR , INAINTE , CELALALT APLICA , BURSA CADE , CAND PRETURILE ACTIUNILOR SCAD MULTUMITOR , APAR CA PRIN MINUNE , OPORTUNISTI , CARE CUMPARA LA PRET MIC , MILIOANE S-AU ZECI DE MILIOANE DE ACTIUNI IEFTINE , DUPA CARE , DUPA CATEVA SAPTAMANI , BURSA A-SI REVINE LA LOC !!! VOM MAI AVEA PARTE DE ASA CEVA , SI IN VIITOR !!! AFARA DE ASTA , BURSELE LUMII , DEPIND DE SUA , CAND CADE CEVA ACOLO , CADE TOT , PE GLOBUL PAMANTESC !!! SI A-SI REVIN , ODATA CU EI , S-AU DUPA EI !!! DE AIA , TREBUIE RABDARE , MULTA RABDARE , PENTRU INVESTITORI !!! CU SPECULANTII , E ALTCEVA !!!

    1. STIU CA CUVANTUL '''''' SPECULANT '''''', SUNA URAT IN URECHE !!! NU TREBUIE SA FIE NIMENEA ATINS , S-AU ENERVAT !!! ESTE CINEVA CARE DORESTE SA CASTIGE NISTE BANI RAPIZI , DACA SE POATE , NEMAIASTEPTAND CU ANII , DIVIDENDELE , S-AU ALTE FOLOASE !!! ASTA ESTE !!! DAR , EU UNUL , NU-L CONSIDER INVESTITOR !!! CA NU ESTE !!! N-ARE CUM !!! IN OPINIA MEA !!! FIECARE , CU PAREREA LUI !!!

      De mirosit, miroase ca in 2005-2007. O alta cadere sigur va veni, doar ca nu stim cand va veni. E posibil ca katerika cresterilor sa mai dureze inca 2-3 ani.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb