COMPUTER TROUBLESHOOTERS Criza a adus o creştere a numărului persoanelor fizice care apelează la servicii IT

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 martie 2009

Începând cu sfârşitul lui 2008, numărul clienţilor "Computer Troubleshooters" - persoane fizice ce au apelat la service pentru calculatoare şi consultanţă IT - a crescut cu 50%. Zonele cu cele mai importante creşteri sunt ves­tul ţării, Transilvania şi Bucureştiul. Numărul persoanelor fizice ce au apelat la serviciile IT ale companiei "Computer Troubleshooters" a crescut între 10 şi 50% în funcţie de regiune, iar cel al persoanelor juridice este previzionat să crească cu acelaşi procent (50%) până la sfârşitul anului 2009, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Emanuel Nechita, directorul "Computer Troubleshooters" Cluj, a declarat: "La sfârşitul anului 2008, specialiştii previzionau o scădere a pieţei de servicii şi consultanţă cu 5 - 8%, apreciind că aceasta a fost, în 2008, undeva la 365 de milioane de euro şi va ajunge undeva la 350 de milioane de euro. Piaţa a demonstrat că tocmai criza a dus la creşterea numărului companiilor şi persoanelor fizice care au apelat până acum la servcii IT. În primele luni din 2009, creşterea pe servicii IT a fost între 10 şi 50% pentru persoanele fizice ce apelează la companii specializate, şi 5 -8% în cazul companiilor. Această creştere a companiilor ce apelează la servicii IT ar trebui să fie, conform unui studiu realizat de Anteea Consulting pentru Computer Troubleshooters, de aproximativ 50%. Creşterea vine dinspre întreprinderile mici şi mijlocii care se aşteaptă la o reducere semnificativă a costurilor prin externalizarea serviciilor".

În Bucureşti, numărul celor care apelează la servicii de consultanţă IT se împarte în procente egale, între persoanele fizice şi cele juridice. Începând cu sfârşitul anului 2008, s-a observat o schimbare în sensul creşterii cu 50% a numărului de persoane fizice care apelează la specialişti. Raportul de persoane fizice şi juridice care apelează acum la specialist este 50%-50%.

În Transilvania, numărul persoanelor fizice ce apelează la specialişti IT, chiar şi pentru instalarea unui router, a crescut considerabil. Va creşte, de asemenea, în semestrul II al anului 2009, şi numărul persoanelor juridice care apelează la servicii IT. Este de aşteptat ca această creştere să fie undeva la 20 -25% în Transilvania până la sfârşitul acestui an, susţine Emanuel Nechita.

În vestul ţării, persoanele juridice sunt cele mai numeroase în portofoliul companiilor care oferă asistenţă IT. Numărul celor care apelează la service specializat a crescut cu până în 10%, în ciuda crizei. "Computer Trobleshooters" previzionează, că va înregistra şi în vest o creştere de 20-25% până la sfârşitul anului, aceasta urmând să vină atât dinspre persoanele fizice, cât şi dinspre IMM-uri.

Problemele pentru care se apelează la specialiştii IT din întreaga ţară sunt legate de funcţionarea defectuoasă a programelor software din cauza blocării nejustificate a calculatorului sau virusării acestuia. De asemenea, utilizatorii de tehnologie apelează des la service IT pentru reinstalarea programului de operare Windows sau recuperare de date. Pe locul doi în topul intervenţiilor este funcţionarea defectuoasă a componentelor hardware, cele mai mari probleme fiind generate de fluctuaţia de curent electric ce afectează sursele de alimentare, care ulterior trebuie înlocuite. De asemenea, proprietarii computerelor mai apelează la asistenţă specializată pentru plăcile video şi plăcile de bază.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb