UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA anunţă finalizarea proiectului cu titlul "Şanse egale pentru
e-educaţie de calitate" cod SMIS 149656 prin POC 2014 - 2020 Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei si Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Operaţiunea - îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistematice in domeniul educaţie, e-incluziune, e-sănătate si e-cultură, Acţiunea 2.3.3.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanţare cu Autoritatea pentru digitalizarea României respectiv 30.07.2021 până la 30.07.2022.
Obiectivul general al proiectului:
"Şanse egale pentru e-educaţie de calitate" vizează promovarea investiţiilor necesare pentru
asigurarea accesului, în cele mai bune condiţii, studenţilor cu dificultăţi materiale (beneficiari ai burselor sociale şi ocazionale) la procesul de învăţare în procesul on-line. Sintetic se poate formula că scopul proiectului este de a asigura condiţii propice în cadrul învăţământului superior cu
respectarea principiului privind egalitatea de şansă prin mobilizarea fondurilor aferente politicii de coeziune pentru a răspunde într-o maniera flexibilă la nevoile apărute în contextul pandemiei.
Desfăşurarea de activităţi didactice presupune o serie de măsuri necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional în contextul crizei pandemice create de CORONAVIRUSUL SARS-CoV-2, pentru a evita o creştere rapidă a infecţiei cu CORONAVIRUS, dar şi pentru a crea condiţiile necesare desfăşurării activităţilor didactice. Această măsură vizează interesul strategic naţional, acela de a asigura în bune condiţii desfăşurarea activităţilor didactice respectiv de a asigura desfăşurarea în bune condiţii a serviciului public de educaţie.
Obiectivele specifice proiectului au fost:
- asigurarea dotării cu echipamente de tip laptop/notebook pentru beneficiarii de burse
sociale şi ocazionale în vederea asigurării succesului acestora la e-educaţie.
- Implementarea unei platforme instituţionale care să permită gestionarea eficientă, pe termen lung, a echipamentelor destinate educaţiei studenţilor beneficiari de burse sociale şi ocazionale.
Valoarea proiectului este de 3.966.617,62 lei (valoarea totală) din care: FEDR 3.371.624,98 lei,
buget naţional 3.887.285,26 lei grant şi 79.332,36 lei cofinanţare.
Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional
Competitivitate,,Competitivi împreună"
Universitatea din Craiova
Rector Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuţ Spînu
Date de contact:
Demetra Lupu Vişănescu - Director de Proiect: achizitii@ucv.ro
26 IULIE 2022