CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ / CLAUDIU COADĂ, AFIR: "Implementarea proiectelor prin PNDR - în viteză maximă"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 16 octombrie 2019

Claudiu Coadă

Claudiu Coadă

Rata de absorbţie a fondurilor alocate prin PNDR 2014-2020 a ajuns la circa 50%, a anunţat Claudiu Coadă, director general adjunct în cadrul AFIR. "Ne aflăm în procesul de implementare a proiectelor prin PNDR în viteză maximă", a subliniat domnia sa, adăugând că plata netă este de 4,7 miliarde euro, din cele 9,5 miliarde euro alocate.

Claudiu Coadă şi-a exprimat speranţa ca până la finalul perioadei de implementare a proiectelor să se ajungă la o absorbţie de peste 90%.

Conform domniei sale, printre inves­tiţiile prevăzute să fie realizate din suma menţionată, se numără modernizarea a 329.000 de hectare din reţeaua de irigaţii, refacerea a peste 3000 de drumuri comunale, instalarea a 11.000 de tineri fermieri, implementarea a 748 de km de drumuri forestiere, realizarea a 1753 de km de reţea de apă şi 2.989 de km de reţea de canalizare, 814 drumuri agricole. De asemenea, din banii absorbiţi prin PNDR 2014-2020 a fost sprijinită activitatea agricolă desfăşurată pe mai bine de 400.000 de hectare de teren şi finanţaţi 84.490 de fermieri.

"Eu cred că ceea ce am făcut până acum este un succes şi mai cred că pentru viitoarea perioadă de programare ar trebui să ne bazăm mai mult pe valoarea adăugată, nu doar pe cifre", a menţionat Claudiu Coadă.

S-au simplificat foarte mult procedurile de depunere a proiectelor, tot procesul fiind online, a evidenţiat domnia sa, conchizând: "Pentru viitoarea perioadă de programare avem o diminuare cu 16% a bugetului pentru dezvoltarea rurală, respectiv 6,7 miliarde euro, dar creşte cofinanţarea statului membru, de la o medie de 15% la 30%, adică suma va fi aproape egală cu cea actuală (9,1-9,2 miliarde euro versus 9,5 miliarde euro)".

Acesta a mai spus că ţara noastră nu are niciun fermier declarat neeligibil, întrucât condiţiile artificiale care au reprezentat o problemă au fost definite mai bine şi aplicate ca atare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb