CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ / CORNEL STROESCU, HASTRO SOVARNA MEHEDINŢI: "Organizarea, finanţarea şi asigurarea - primele condiţii pentru dezvoltarea afacerilor din agricultură"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 16 octombrie 2019

Cornel Stroescu

Cornel Stroescu

Organizarea, finanţarea şi asigurarea reprezintă primele condiţii pentru dezvoltarea afacerilor din agricultură, este de părere Cornel Stroescu, proprietarul Hastro Sovarna Mehedinţi.

Fără organizare nu poate fi demarată nicio investiţie, dacă nu există finanţare, atunci fermierii nu îşi pot demara afacerea, iar asigurarea culturilor, a produselor şi a viitorului investiţiei este imperios necesară, a menţionat domnul Stroescu. Fără aceste trei prime condiţii, nu pot fi dezvoltate afaceri în agricultură.

Printre altele, domnia sa a subliniat că atribuţiunile camerelor agricole în desfacerea produsului sunt foarte importante, menţionând că, dacă nu primeşte un preţ corect pe produs, fermierul român este înşelat de concurenţa neloială.

În opinia domniei sale, băncile ar trebui să vină în sprijinul fermierilor care îşi asumă riscuri şi creează plus valoare şi venituri la bugetul de stat.

"Pământul este fundamentul unui fermier în agricultură", a conchis Cornel Stroescu, adăugând că fiecare fermier ar putea avea ocazia să depoziteze cereale şi să le vândă când primeşte un preţ bun pe produsele sale.

De asemenea, fermierul a mai spus că, pe lângă camerele agricole, un fond mutual ar putea avea un mare succes, iar agricultorii ar avea de câştigat. La acest fond ar trebui să contribuie toţi fermierii care au beneficii din urma agriculturii, precum şi băncile care îi finanţează pe investitorii din domeniu, cu un mic procent din dobânda încasată pe creditele acordate. "Meseria de agricultor este cea mai riscantă", a concluzionat proprietarul Hastro Sovarna Mehedinţi.

Ferma agricolă, ce reuneşte mai multe firme, una dintre ele reprezentând o fermă crescătorie de păsări, urmează să fie extinsă, investiţia fiind estimată la 5 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb