Conferinţă despre economia socială, organizată de Comisia Europeană la Strasbourg

F.A.
Internaţional / 15 ianuarie 2014

Comisia Europeană şi Comitetul Economic şi Social European (CESE) organizează, pe 16-17 ianuarie, în Strasbourg, un eveniment european interactiv de amploare referitor la antreprenoriatul social şi la economia socială, potrivit unui comunicat al reprezentanţei Comisiei Europene în ţara noastră.

Printre vorbitorii care şi-au confirmat prezenţa se numără Martin Schultz, preşedintele Parlamentului European, Antonis Samaras, prim-ministrul Greciei, şi Henri Malosse, preşedintele Comitetului Economic şi Social European.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, şi comisarii Michel Barnier şi László Andor vor participa la discuţiile în direct cu întreprinzătorii din domeniul economiei sociale.

Printre participanţi se numără întreprinzători din domeniul economiei sociale, cadre universitare, factori de decizie politică, furnizori de finanţare, militanţi pentru drepturile sociale etc.

Economia socială reprezintă aproximativ 10% din PIB-ul economiei europene, iar peste 11 milioane de lucrători (4,5% din populaţia activă a UE) lucrează în acest domeniu.

Un sfert din întreprinderile înfiinţate în fiecare an pe teritoriul UE sunt întreprinderi sociale, proporţie care creşte la una din trei în Franţa, Finlanda şi Belgia.

Obiectivul urmărit de întreprinzătorii din economia socială este acela de a oferi locuri de muncă pentru grupurile defavorizate, promovând incluziunea socială şi sporind solidaritatea în economie. Totuşi, sectorul se confruntă cu provocări enorme şi cu un mediu concurenţial inechitabil.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb