CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / RĂZVAN PURDILĂ, TRANSELECTRICA: "Performanţa pe termen scurt, insuficientă pentru supravieţuirea unei companii"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2015

"Performanţa pe termen scurt, insuficientă pentru supravieţuirea unei companii"

Tendinţa companiilor să obţină performanţe pe termen scurt nu poate asigura supravieţuirea pe piaţă, consideră Răzvan Purdilă, manager guvernanţă corporativă în cadrul CNTEE Transelectrica SA.

"Există această tendinţă de a gândi performanţa pe termen scurt, de a o circumscrie în dimensiunea financiară. Nu este greşit, dar nu este suficient, pentru că degeaba ai profit dacă nu ai capacităţi de supravieţuire", a spus, ieri, reprezentantul Transelectrica.

Domnia sa a abordat şi proiectul Uniunii Energetice Europene, care vizează realizarea interconexiunii între ţări şi stabilirea unei pieţe unice de energie.

"Prezentul ne arde la tălpi şi o să mă raportez la unele probleme care ne dor, respectiv activitatea de interconexiune", a declarat Răzvan Purdilă, subliniind: "Cifra de 7% capacitate de interconectare a ţării noastre este calculată corect din punctul de vedere al unei algoritm care pleacă de la o dată de intrare eronată. Problema va fi atunci când vor apărea recomandările pe care intenţionează Uniunea Europeană să le facă pentru creşterea capacităţii de interconexiune. Se vorbeşte şi de 15% capacitate de interconectare şi trebuie să vedem dacă avem proiecte şi dacă acestea sunt viabile pentru creşterea acestei capacităţi".

Potrivit domniei sale, trebuie să ţinem cont de particularităţile ţării noastre, iar analizele preliminare arată că, deocamdată, vom putea dezvolta, în perspectivă, linii de interconexiune tot pe graniţa cu Ungaria.

Totodată, în ceea ce priveşte Uniunea Energetică Europeană, domnul Purdilă a amintit discursul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind energia, care a subliniat angajamentul UE şi al Comisiei pentru combaterea schimbărilor climatice.

"Aici intervine problema procesului activ de decarbonizare pentru a nu pune în pericol ţinta de creştere a încălzirii globale cu mai puţin de două grade", a punctat reprezentantul Transelectrica.

În ceea ce priveşte evoluţia companiei pe piaţa locală de capital, la Bursa de Valori Bucureşti, Răzvan Purdilă a spus că listarea a ajutat Transelectrica să treacă de la rigoarea tehnică la o rigoare a disciplinei financiare şi transparenţă sporită. În opinia domniei sale, tot timpul trebuie să existe un echilibru între gândirea pe termen lung şi planul de performanţă pe termen scurt.

"Am apreciat şi listările de succes de la alte companii precum Transgaz, Romgaz sau Electrica, dar am văzut că începe să fie o problemă cu utilizarea banilor", a mai declarat domnul Purdilă, menţionând că societăţile trebuie să lucreze mai mult pentru ca banii atraşi "să fie puşi să muncească" la un randament superior. Potrivit sursei citate, "parcarea" banilor pe depozite overnight sau alte soluţii duce la diminuarea valorii financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb