CONFERINTA "INFRASTRUCTURA SI IMOBILIARELE - DOMENIILE CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICA" / RENE ROHAN, GENESIS DEVELOPMENT: "Pe piaţa birourilor, trendul este dat de chiriaşi"

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 decembrie 2014

"Pe piaţa birourilor, trendul este dat de chiriaşi"

Genesis Development, proprietarul parcurilor de birouri Novo Park şi West Gate, se concentrează, în această perioadă, pe îmbunătăţirea serviciilor şi condiţiilor oferite chiriaşilor, a declarat directorul general al companiei, Rene Rohan.

Domnia sa a precizat: "Pe piaţa birourilor, trendul este dat de chiriaşi, în special de companiile multinaţionale. Secretul evoluţiei noastre bune pe timp de criză a constat în îndeplinirea promptă a tuturor cerinţelor chiriaşilor. Multinaţionalele au o anumită viziune, ne fac solicitări şi noi le executăm prompt".

Strategia de dezvoltare a Genesis Development datează dinainte de 2008, iar în perioada crizei compania s-a concentrat pe menţinerea chiriaşilor, a mai declarat Rene Rohan, subliniind: "Ne-am concentrat pe asigurarea celor mai bune condiţii pentru chiriaşii noştri, iar strategia noastră cu apetit de risc scăzut a dat roade pe timp de criză. Gradul actual de ocupare a parcului de birouri Novo Park este de 99%, iar cel al West Gate - de 96%. Acum suntem în proces de îmbunătăţire a birourilor pe care le deţinem, prin crearea de condiţii mai bune de destindere pentru cei care lucrează în parcurile noastre".

Până acum 2-3 ani, un proiect nou de birouri era pornit de către un dezvoltator dacă avea un grad de pre-închiriere a imobilului de circa 50%. Din cauza crizei economice, Genesis Development a decis să ridice acest prag la 80%. "În momentul în care vom avea îndeplinită această condiţie, atunci vom fi în măsură să anunţăm noul nostru proiect", a mai spus, domnul Rohan.

Compania se mândreşte cu cel mai longeviv chiriaş de pe piaţa de birouri - HP - care deţine şi cea mai mare suprafaţă închiriată într-un parc de birouri - circa 26.000 mp.

West Gate şi Novo Park totalizează circa 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A. Genesis Development a realizat şi primul campus privat din ţara noastră - West Gate Studios - care cuprinde 925 de garsoniere şi apartamente destinate închirierii. În prezent, campusul este închiriat în totalitate. Rene Rohan a declarat că serviciile din cadrul campusului vor continua să fie îmbunătăţite prin amenajarea, pe lângă bibliotecă şi sala de lectură, şi a unui Art Cafe, cu sală de jocuri şi spaţiu de recreere.

Genesis Development, companie ce aparţine omului de afaceri Liviu Tudor, activează de circa zece ani în piaţa clădirilor de birouri, investiţiile derulate în ţara noastră totalizând 300 de milioane de euro. Cifra de afaceri realizată de societate anul trecut, provenită din exploatarea proiectelor din portofoliu, se ridică la 33 de milioane de euro, pentru anul în curs compania estimând o creştere a veniturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb