CONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ | ROMEO MILEA, NETWORK DEVELOPMENT DIRECTOR, VODAFONE ROMANIA: "Războiul - unul hibrid, în care zona de cyber este foarte importantă"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Securitate Cibernetică / 1 februarie 2023

"Războiul - unul hibrid, în care zona de cyber este foarte importantă"

"Comunicaţiile necesită o mare atenţie din perspectiva securităţii cibernetice"

Reţelele de comunicaţii reprezintă un segment care asigură o infrastructură critică de funcţionare în societate, spune Romeo Milea, Network Development Director, Vodafone Romania, menţionând că, alături de segmentul energiei, având în vedere şi digitizarea către care ne îndreptăm accelerat, zona comunicaţiilor reprezintă un sector critic, iar orice sector critic are nevoie de o atenţie foarte mare şi din perspectiva securităţii cibernetice.

Domnia sa subliniază că provocările din ultimii ani - criza războiului din Ucraina, războiul economic dintre China şi SUA, şi nu numai, ne-au demonstrat că Europa nu este pregătită să fie rezilientă în condiţii dificile. "Războiul nu se mai desfăşoară doar cu tancuri şi arme, acum este unul hibrid, în care zona de cyber este foarte importantă", subliniază Romeo Milea, precizând că securitatea cibernetică are un grad de importanţă care nu ne mai permite "să fim secretoşi între noi", transparenţa şi lecţiile învăţate în domeniu fiind vitale.

Reprezentatul Vodafone arată că, în condiţiile în care a fost vizată de-a lungul timpului de atacurile hackerilor, compania "a învăţat foarte mult", ajungând să aibă o experienţă vastă în domeniul securităţii cibernetice.

Romeo Milea explică: "Sunt trei paliere pe care ne uităm la securitatea cibernetică. Mai întâi, palierul basic - orice aplicaţie, orice sistem sau orice echipament pus în funcţiune trebuie să treacă o radiografie din perspectiva cybersecurity. Al doilea palier este cel de cybersecurity baseline, care include un set de reguli şi de procese, softuri care trebuie monitorizate şi implementate periodic. Al treilea este cel de prevenţie şi apărare cibernetică, segment pe care există foarte multe colaborări cu industria telecom, dar şi cu autorităţile de securitate naţională, cu cele europene, inclusiv cu NATO".

În concluzie, Romeo Milea susţine că sunt foarte multe mecanisme de protecţie activate la cererea autorităţilor, dar şi informaţii care li se comunică operatorilor telecom de către industria de securitate naţională, ca să fim protejaţi de atacurile cibernetice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb